szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ország legszebb könyvtárát-olvasótermét keressük: a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár bölcseleti olvasóterme, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem monumentális olvasóterme vagy az Ferenciek terén álló ELTE Egyetemi Könyvtára, esetleg az CEU vagy a Corvinus modern könyvtára a legszebb? Szavazzatok!

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárának olvasótermeiben (FSZEK, "diáknyelven" a Fészek) alighanem az összes, Budapesten tanuló Eduline-olvasó magolt már a vizsgákra. A központi könyvtárba egyébként is érdemes ellátogatni,  akkor is, ha nem kölcsönözni mentek, hiszen egyes olvasótermeit lenyűgözően varázslatos csigalépcsők, olvasólámpák és évszázados bútorok díszítik.

A CEU könyvtárát nemcsak azért érdemes felkeresni, mert olyan idegen nyelvű szakkönyveket is megtaláltok, amelyek sem a Szabó Ervinben, sem az OSZK-ban nincsenek meg, hanem az épület miatt is. Modern, mégis lenyűgöző térben tanulhattok, olvashattok.

BME-könyvtár olvasóterme
©

A BME-könyvtár olvasóterme az európai és amerikai egyetemek könyvtárait idézi.

ELTE Egyetemi Könyvtár
©

Hasonlóan varázslatos az ELTE Angol-Amerikai Intézet és Germanisztikai Intézet Könyvtára is, a Bölcsészettudományi Kar egyik világítóudvarában alakították ki az olvasótermet és a polcrendszereket (öregdiákoknak mondjuk: a régi Holdudvar helyén).

Szavazásunk első körében a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtára, a Központi Statisztikai Hivatal könyvtára, az ELTE Egyetemi és az Angol-Amerikai Intézet és Germanisztikai Intézet Könyvtára, a BME könyvtára, a CEU könyvtára, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem könyvtárai közül választhattok.

Itt találjátok a szavazást:

Zseniális ötlettel rukkolnak elő az egyetemi könyvtárak a vizsgaidőszakban

Javában tart a vizsgaidőszak, az éjszakai baglyoknak kedvezve több egyetemi könyvtár meghosszabbította nyitvatartási idejét - van olyan könyvtár, ahol egészen éjfélig tanulhatnak az hallgatók. Jó hír ez a zajos kollégiumok lakóinak is, akik máshol nehezen tudnának felkészülni a vizsgákra.