Nem mindenki ismeri a központozás és az elválasztás szabályait, ez a hirdetés írásos emléket állít a helytelen nyelvtannak.  Tovább »

Milyen angol szavakat rontanak el leggyakrabban a nyelvtanulók? Miért írjuk le gyakran hibásan az argument, az across vagy éppen a believe szavakat?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A helyesírási hibák mindig ott bukkannak fel, ahol az ember legkevésbé várná.  Tovább »

Újabb helyesírási hiba, most a faliújságon üzent egy vállalkozó szellemű nyelvtanmágus.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Újabb helyesírási hibát talált - ezúttal egy krékeres zacskón - az MTA helyesírási oldalának egyik olvasója.  Tovább »

Jobbnál jobb helyesírási teszteket ajánlottunk nektek az elmúlt hónapokban - itt találjátok a három legnépszerűbb kvízt.  Tovább »

Megvan otthon a legújabb helyesírási szabályzat? Gyakran szoktátok lapozgatni? Most kiderül.  Tovább »

Ezzel a kvízzel kideríthetitek, mennyire vagytok pengék nyelvtanból. Hány pontot szereztek?  Tovább »

Magyartanárokat kérdeztünk arról, milyen helyesírási hibák fordulnak elő a leggyakrabban a diákok dolgozataiban.  Tovább »

Még mindig több könyváruház sikerlistáját vezeti az új helyesírási szabályzat - de vajon mindannyian tisztában vagytok az új szabályokkal?  Tovább »

Titeket milyen helyesírási hibákkal lehet az őrületbe kergetni?  Tovább »

Van az a helyesírási hiba, amely nemcsak zavaró, de a mondat jelentését is megváltoztatja. A legviccesebb bakik közül válogattunk.  Tovább »

Egyre több oldal gyűjti az utcai táblákon, kórházakban, társasházakban (és szinte bárhol) felbukkanó bődületes helyesírási hibákat.  Tovább »

Kínos, ha valaki tele hibával rak ki üzenetet a lépcsőházba, az pedig még jobban, ha valaki úgy próbálja kijavítani, hogy szintén nem tud helyesen...  Tovább »

Érdemes kipróbálni ezt a helyesírási tesztet, ahol lesz egy-két kérdés, ami mindenképp megizzaszt majd titeket.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X