Közoktatás Edupress

Jubilál a Tanárképző és Mérnökpedagógiai Központ a BMF-en

Elolvasom

Pontosan 35 évvel ezelőtt, 1972-ben indult útjára a Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) jogelőd intézményeiben, a Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskolán és a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán a műszaki pedagógusképzés. A jubileum alkalmából november 8-án konferenciát szervez az intézmény A kompetencia-orientált moduláris mérnöktanárképzés elméleti és gyakorlati kérdései címmel.

Közoktatás Edupress

Konferenciával ünnepel a 20 éves miskolci gazdászképzés

Elolvasom

Jubilál a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara: két évtizede történt, hogy az 1980-as évek végének sajátos gazdasági és társadalmi körülményei közepette hazánkban harmadikként a Miskolci Egyetemen is elindult a közgazdászképzés. A jubileumot nagyszabású nemzetközi konferenciával is megünnepli a kar.

Közoktatás Edupress

Október 17-én tüntetnek Budapesten a tandíj ellen

Elolvasom

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) október 17-ére tűzte ki a budapesti tandíjellenes tüntetés időpontját. A HÖOK az október 6-án, Veszprémben tartott közgyűlésen döntött a demonstrációsorozat utolsó állomásának időpontjáról, valamint ekkor fogadta el és adta át az alternatív tandíjjavaslatot Manherz Károly, tudományos és felsőoktatási szakállamtitkárnak.

Közoktatás Edupress

Előadás az erdélyi magyar sajtóról Szegeden

Elolvasom

A féllábú óriás esete a magyar naranccsal - mit szabad az erdélyi magyar sajtóban? címmel tart előadást Ambrus Attila, a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének (MÚRE) elnöke a Szegedi Tudományegyetem Európa-tanulmányok Központjának szervezésében.

Közoktatás Edupress

Új EU-s tananyag oktatását kezdeményezi az Európai Bizottság

Elolvasom

Az Európai Bizottság kezdeményezést indított, hogy az uniós polgárok jogainak és kötelességeinek ismeretét oktatassák a tagállamok közoktatási intézményeiben. A bizottság hangsúlyozta, hogy az ismeretek oktatásának beépítése a tananyagba tagállami hatáskör alá tartozik, az Európai Bizottság csak javasolni kívánja.

Közoktatás Edupress

Építész műterem és informatikai fejlesztések a győri egyetemen

Elolvasom

A volt kompresszorházból kialakítandó építész műtermet, a hozzá kapcsolódó, az intézmény egészét érintő informatikai fejlesztést előadásokon, fórumon mutatják be a győri Széchenyi István Egyetem vezetői október 9-én, kedden 11 órától 15 óráig az egyetem oktatóinak, munkatársainak, hallgatóinak és az érdeklődő környékbelieknek.

Közoktatás Edupress

Bűnmegelőzési Szabadegyetem a NYME-en

Elolvasom

"A gyermekvédelmi jelzőrendszer működésének hatékonyságáért" témában hirdet szabadegyetemet a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara és a Belügyminisztérium Bűnmegelőzési Regionális Oktatási Központja november 16-án és 23-án.

Közoktatás Edupress

Az ELTE díszdoktort avat

Elolvasom

Dr. Hudecz Ferenc rektor felterjesztésére az ELTE Szenátusa október 9-i ünnepi közgyűlésén az ELTE díszdoktorává avatja Lee Hsien Loong szingapúri miniszterelnököt.

Közoktatás Edupress

Idén két felvételi tájékoztató jelenik meg

Elolvasom

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ 2008-as könyvcsaládja idén is részletesen és precízen tájékoztat minden érettségizőt, felvételizőt az előtte álló lehetőségekről és szabályokról. A könyvcsalád első kiadványa - a februárban induló képzéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2008 februárjában induló képzések című könyv - október 15-én jelenik meg.

Közoktatás Edupress

Őszi állásbörze a Szegedi Tudományegyetemen

Elolvasom

A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ Átriumában október 17-én rendezik meg Dél-kelet Magyarország legnagyobb felsőoktatási álláskereső rendezvényét. A 9 és 16 óra között tartó börze főszervezője az egyetemen működő Karrier Iroda, melynek célja, hogy a gazdálkodó szervezetekkel összehangolva a dél-alföldi felsőoktatási intézmények több ezer végzős hallgatójának elhelyezkedését segítse.

Közoktatás Edupress

A győri egyetem professzora a russzista kongresszuson

Elolvasom

Az Orosz Nyelv- és Irodalomtanárok Világszövetsége (MAPRJAL) közelmúltban a bulgáriai Várnában tartott XI. kongresszusán 48 ország másfélezer russzistája vett részt. A kongresszuson az elnökség ellenőrző bizottságába választották dr. Bakonyi Istvánt, a győri Széchenyi István Egyetem professzorát.

Közoktatás Edupress

Csillagászati előadássorozat

Elolvasom

A Független Pedagógiai Intézetben október 9-étől, keddenként 17.00 órakor indul Grandpierre Attila csillagász-író előadássorozata "A csillagok világa és az ember. Az emberiség boldog jövőjének megalapozása az átfogó természettudomány segítségével" címmel.

Közoktatás Edupress

Világ-nyelvprogram pályázat

Elolvasom

A Tempus Közalapítvány a Munkaerő-piaci Alap képzési alaprész támogatásával pályázatot írt ki a magyarországi, szakképzési évfolyamokat működtető közoktatási intézményeknek. A program átfogó célja a magyar középfokú szakképző intézmények szaknyelvi oktatásának fejlesztése, amelyet külföldi vendégtanárok fogadásával kíván elérni. A pályázat beadási határideje: október 5.

Közoktatás Edupress

DAAD ösztöndíjakkal Németországba

Elolvasom

DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) ösztöndíjra lehet pályázni november 15-ig különböző kategóriákban a Magyar Ösztöndíj Bizottságnál. Több korosztály jelentkezését várják, ugyanis Németországban tanulhatnak tovább a jelentkezők vagy nyári egyetemen vehetnek részt a győztesek. Minden évben több mint száz magyar ösztöndíjas jut ki Németországba a DAAD ösztöndíjaival.

Közoktatás Edupress

Virtuális klub egy skóciai kirándulásért

Elolvasom

Elindult a VisitBritain on-line játéka, ahol középiskolás osztályok nyithatnak virtuális, személyre szabható klubot. Egy jó név, izgalmas ötletek, ütős zene, kívánatos menü, és minél britebb stílus. Csupán ennyi és sok szavazat kell ahhoz, hogy a résztvevők megnyerjék a fődíjat, egy izgalmas osztálykirándulást Nagy-Britanniába. A játék során a No Thanx együttes is alapít klubbot, ráadásul a népszerű banda meglátogatja a nyertes TuristaOsztályt az utazás alatt.

1
714 715 716 717 718
730