Így nézett ki érettségi tablóján Lázár János, Gyurcsány Ferenc és Kövér László

Hogyan nézett ki érettségi tablóján Lázár János, Gyurcsány Ferenc, Palkovics László vagy Kövér László?

Forrás: RTL Klub

"1978-ban a B osztályban végez Kövér László, rá egy évre az A osztályban érettségizik a későbbi nagy politikai ellenfél, Gyurcsány Ferenc" - mutatott két érettségi tablót az RTL Klubnak Molnár László, aki érettségi tablókat kutat fel és gyűjt kötetekbe.

hirdetés
hirdetés

A férfi azért kezdett ezzel foglalkozni, mert nem találta saját fotóját az érettségi tablójáról. Saját iskolájának tablóit végül kötetbe rendezte, azóta pedig sok ilyen felkérést kap oktatási intézményektől, eddig hatvan kötetet készített.

"Ezek tulajdonképpen nagy mesekönyvek, mert minden portré, minden arc mögött van egy történet" -  mondja, hozzátéve: az elmúlt száz évben 250-300 ezer tabló készülhetett, amelyeken 4-5 millióan szerepelhetnek. Rengeteg megsemmisült a második világháborúban, más tablók az iskola-összevonások után tűntek el. A még fellelhető tablókat digitalizálva, közös archívumban kellene elhelyezni.

Zseniális videótablóval rukkolt elő egy békéscsabai iskola - itt megnézhetitek

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat. És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X