szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen bizonyítványokból számítható érettségi pont az idei felvételiben? Nem minden oklevél felel meg a pontszámításhoz. Itt a lista.

Milyen bizonyítványokból számítható érettségi pont az idei felvételiben?

A felvételi tájékoztató alapján érettségi pont kizárólag:

  • a gimnáziumi és szakgimnáziumi érettségi bizonyítványban,
  • a szakközépiskolai érettségi bizonyítványban,
  • az érettségi tanúsítványban, valamint
  • a rendes érettségi vizsgaidőszakban megszerzett, közismereti érettségi vizsgaeredményeket tartalmazó szakközépiskolai érettségi-képesítő bizonyítványban

szereplő eredményekből számítható, azaz a középfokú tanulmányok lezárásaként megszerzett végbizonyítványból. Ezeken kívül érettségi pont számítható még a korábbi olyan intézménytípusokban (pl. középfokú technikum) kiállított bizonyítványokból, oklevelekből is, ahol középfokú nevelés-oktatás folyt és a kiállított bizonyítvány, oklevél az érettségi bizonyítvánnyal egyenértékű.

Érettségi: így jelezhetitek, ha rosszul pontozták az írásbeli vizsgátokat

Hogyan tehettek észrevételt, ha az írásbeli érettségiteket a javítási, értékelési útmutatóban foglaltaktól eltérően bírálták? Meddig van lehetőségetek észrevételt tenni? Minden fontos kérdésre válaszolunk.

Nem számítható érettségi pont az érettségi bizonyítvány megszerzését követően, kizárólag a szakképesítés megszerzésére felkészítő oktatási formák végén kiadott, szakképesítést tanúsító (szakközépiskolai) képesítő, érettségi-képesítő stb. bizonyítványokból - írja a Felvételi tájékoztató.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!