Közoktatás Eduline

PDSZ: mindenkinek jobb lenne, ha megelőznék a sztrájkokat

Elolvasom

Egyeztessen a kormányzat a közoktatást meghatározó köznevelési törvény koncepciójáról, mert annak részleteit csak a sajtóból vagy informális forrásokból ismerik az érintettek - szólította fel a döntéshozókat Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke hétfői, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Közoktatás Eduline

Pokorni szívesen belejavítgatna Hoffmann Rózsa koncepciójába

Elolvasom

Pokorni Zoltán négyéves kortól írná elő a kötelező óvodába járást, ezt megelőzően a hátrányos helyzetű családok gyermekeit anyagi támogatással ösztönözné az óvodáztatásra. Az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottságának fideszes elnöke nem tenné kötelezővé az egész napos iskolát, arra - szerinte - pénzügyileg motiválni kell és szakmailag fel kell készíteni az intézményeket, mert erre ma még nem alkalmasak.

Közoktatás Eduline

Hoffmann Rózsa: Orbánnak van a legnagyobb hatása az oktatáspolitikára

Elolvasom

A 2013-as dátum sem biztos a pedagógus-életpályamodell keretében beígért béremelésekkel kapcsolatban - mondta a hvg.hu-nak Hoffmann Rózsa. Az oktatási államtitkár szerint ma a pályakezdő diplomások harmadát néhány hónap után elküldik, annyira alacsony a tudásuk és a munkamoráljuk. Az érettségizettek nagy része abban az illúzióban él, hogy versenyképes tudás birtokába jutott, holott ez nincs így.

Közoktatás Eduline

Több ezer tanárnak kell fizetés nélkül kihúznia a nyarat

Elolvasom

Tanárok ezrei maradnak fizetés nélkül nyárra, mert az iskolák vezetői takarékossági okokból úgy döntöttek, hogy határozott idejű szerződést kötnek velük. A pedagógusok szerződése így a tanév végén lejár, akikkel újra szerződnek, azokkal is csak szeptember elsején kötnek megállapodást. A Pedagógusok Szakszervezeténél az ATV-nek azt mondták, etikátlannak tartják az eljárást. Az oktatási államtitkárságon nem akartak nyilatkozni, de közleményben azt írják: törvénytelenül járnak el az intézmények, és elítélik az ilyen eseteket.

Közoktatás Eduline

Hoffmann: nagy változások várnak a tanárokra

Elolvasom

Nagy változások előtt állunk, s csak rajtunk múlik, hogy kihasználjuk-e a rendelkezésre álló lehetőségeket - fogalmazott az oktatási államtitkár a közelgő pedagógusnap alkalmából írt köszöntőjében. Hoffmann Rózsa azt ígérte, hamarosan elkészül a közoktatási törvény és annak részeként a pedagóguséletpálya-modell.

1 2 3 4