Felsőoktatás Eduline

Botrány a Műegyetemen: perrel fenyegetőzik a hallgatói önkormányzat?

Elolvasom

A Polgári törvénykönyvre hivatkozva, helyreigazítást követelve küldött levelet az egyetemi hallgatói érdekképviselet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Doktori Tanácsának, mert úgy látják: a tanács megsértette jó hírnevüket. Egy oktatói kinevezés titokzatos elkaszálása után a doktori tanács egy állásfoglalásban azt írta: a hallgatók nem rendelkeznek elegendő hozzáértéssel az egyetemi tanári kinevezésekben - írja az Index.

Felsőoktatás Eduline

Hol tanultak a leggazdagabb magyarok?

Elolvasom

Idén is megjelentette Magyarország száz leggazdagabb emberének listáját a Napi Gazdaság. A legtöbb milliárdos egykor közgazdász- vagy mérnökhallgatóként tervezte a jövőt, jó néhányan pedagógusként vagy vendéglátósként csinálták meg a szerencséjüket. Sőt, olyan milliárdos is van a listán, aki soha nem szerzett diplomát.

Felsőoktatás Eduline

Újabb Hoffmann-terv: bezár az egyetemek és főiskolák fele?

Elolvasom

Tizenkét állami egyetem marad Magyarországon a mostani 29 helyett az origo.hu birtokába került koncepció szerint, amelyről az oktatási államtitkár már egyetemi vezetőkkel is egyeztetett. A lap információi szerint felszámolnák a felsőoktatási helyek közel felét, a Corvinus karait az ELTE, a Szent István Egyetem és a Műegyetem venné át.

Felsőoktatás Edupress

Szimulációs labort adott át a Bosch a Műegyetemen

Elolvasom

55 milliós támogatási szerződést írt alá a magyarországi Bosch csoport és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) mikor átadták a Közép-Európában egyedülállónak számító autómechatronikai szimulációs labort. A hároméves szakmai megállapodás célja, hogy az ipari elvárások a felsőoktatásban is megjelenjenek.

Felsőoktatás Edupress

Extra vizsgalehetőség a sztrájk miatt

Elolvasom

A BKV-sztrájk idején igazoltnak tekinti a vizsgákról való távolmaradást a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. A felsőoktatásban elsősorban a budai intézmények megközelítése jelent problémát, a pesti oldalon azonban több egyetem a metróval is könnyen elérhető. A közoktatás területén január 12-én három, szerdán már csak kettő, január 14-én pedig már csak egy intézményben rendeltek el oktatási szünetet.

1 2 3 4 5 6