Közoktatás Eduline

Inog Czunyiné széke, két jelölt is van a helyére

Elolvasom

Állítólag inog Czunyiné Bertalan Judit széke és már két lehetséges utódja is van. A Fidesz frakcióüléséről ellentétes információk szivárogtak ki: egyesek azt mondták, keményen bírálták az államtitkárt a közoktatás helyzete miatt, mások szerint viszont semmi komoly dolog nem történt.

Érettségi-felvételi Eduline

A hét hírei: a kellemetlen írásbelitől a felvételi ponthatárokig

Elolvasom

Február 15-ig jelentkezhettek a 2015-ös felvételire: megnéztük, milyenek az osztatlan tanárképzési szakok, mit tanulhattok a legnépszerűbb alapszakokon, és milyen feltételekkel kaphattok állami ösztöndíjat. Beszámoltunk a keresztféléves felvételi ponthatárairól, és összegyűjtöttük, mit gondolnak a diákok a középiskolai írásbeliről. A hét hírei és cikkei.

Közoktatás MTI

Az Országos Diákparlamenttel egyeztetne az államtitkár

Elolvasom

Az Országos Diákparlament szekciói által delegált szerkesztőbizottság 42 pontos ajánlást fogalmazott meg hétvégi, székesfehérvári ülésén, a dokumentumot vasárnap személyesen nyújtották át a köznevelésért felelős államtitkárnak. Czunyiné Bertalan Judit a felvetett kérdésekről egyeztetésre hívta a diákparlament képviselőit.

Közoktatás Eduline

Rétvári: a pedagógusoknál többet senki sem kapott

Elolvasom

Az elmúlt négy és fél évben a pedagógusok kapták a legnagyobb béremelést az államtól, mivel ők szolgálják a nemzet hosszú távú tudását – jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára az M1 Ma reggel című pénteki műsorában. Rétvári szerint az oktatásra jövőre az ideinél több pénz jut.

Közoktatás Eduline

A Kölcsey tanárai is tiltakoznak az oktatás átalakítása ellen

Elolvasom

A középfokú oktatás átalakítása - a gimnáziumi férőhelyek számának csökkentése és a szakképzés felduzzasztása - ellen tiltakoznak a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai. A nyilatkozatot, amelyhez csatlakozni is lehet, eddig több mint ötvenen írták alá. Szombaton a fővárosban tüntetnek a tanárok.

Felnőttképzés MTI

Az Emmi szerint nem akarják leépíteni a gimnáziumokat

Elolvasom

A középfokú oktatást átalakító intézkedések célja, hogy a tanulók személyiségükhöz, készségeikhez és képességeikhez illeszkedő iskolatípust és ezen keresztül a megfelelő életpályát választhassanak, amely összhangban áll a munkaerő-piaci igényekkel is - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.