Felsőoktatás MTI

Mégis börtönbe meg S. Ábel: két és fél évet kapott

Elolvasom

Bár tavaly ősszel 50 nap közmunkára ítélték S. Ábelt, a Kúria most megváltoztatta a döntést és két és fél év börtönbüntetéssel sújtotta. Mint ismert, S. Ábel lövöldözni akart az ELTE-n, megverte a saját nagyanyját, valamint kilőtt lakásajtajukon egy gázpisztollyal.

Érettségi-felvételi Eduline

A hét hírei: az iskolai erőszak tényeitől az osztrák felsőoktatásig

Elolvasom

Megnéztük, hogyan tanulhattok tovább Ausztriában teljesen ingyen, milyen OKJ-s képzések közül választhattok, ha az egészségügyben szeretnétek elhelyezkedni, és milyen ösztöndíjakat kaphattok egyetemistaként, főiskolásként. Bemutattuk az iskolai erőszakról szóló legfrissebb tanulmányt, és tippeket adtunk a könnyebb elhelyezkedéshez. A hét hírei és cikkei.

Közoktatás Czervan Andrea

Megdöbbentő adatok: ilyen az iskolai erőszak Magyarországon

Elolvasom

Az 5-8. osztályos diákok kétharmadát bántalmazták már fizikailag, verbálisan vagy virtuálisan az iskolában, a legnagyobb eséllyel a visszahúzódó, magányos gyerekek válnak áldozattá egy friss tanulmány szerint. A tanárokkal szemben a diákok a virtuális bántalmazást tartják a legsúlyosabbnak, a pedagógusok reakciójával pedig nem elégedettek. Minden tizedik diák többször tapasztalt már testi erőszakot tanár részéről is.

Közoktatás MTI

Vádat emeltek a diákját megverő tanárnő ellen

Elolvasom

Az Esztergomi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta egy napközis tanárnővel szemben, aki a nyergesújfalui iskolában a rábízott gyerekek egyikét többször megütötte - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénteken.

Közoktatás MTI

Zsarolták iskolatársaikat, felfüggesztett fogházbüntetést kaptak

Elolvasom

Folytatólagosan elkövetett zsarolás, garázdaság és testi sértés bűntette miatt nem jogerősen felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte kedden a Berettyóújfalui Járásbíróság azt a három fiatalkorú vádlottat, akik egy berettyóújfalui középiskolában pénzt kértek diáktársaiktól, cserében azt ígérték, hogy nem bántják őket - közölte az ítélet után a Debreceni Törvényszék szóvivője.

1
4 5 6 7 8
18