Közoktatás Eduline

Tragédiákat okoznak a zaklató diákok: több mint iskolai csíny

Elolvasom

Egy 16 éves Saint Louis-i középiskolás halála óta komoly büntetéssel sújtják azokat az amerikai diákokat, akik közösségi oldalakon alázzák meg osztálytársaikat. Bár Magyarországon nemrég módosították a büntető törvénykönyvet, az iskolai erőszakot pedig szociális munkások segítségével előzné meg az oktatási államtitkárság, a cyberbullyingról egyelőre kevés szó esik, nem véletlenül. Még becslések sincsenek arról, hány diákot érint az internetes zaklatás.

Felsőoktatás Eduline

Bekamerázott iskolák: mennyi pénzt ér meg a biztonság?

Elolvasom

Egyre több általános- és középiskola szereltetne be chipkártyás beléptetőrendszert és térfigyelő kamerákat: az intézményvezetők szerint nemcsak a késések és az igazolatlan hiányzások száma csökkenne, de ritkábban fordulnának elő verekedések és lopások is. A biztonság azonban sokba kerül, ráadásul a kamerák használata adatvédelmi szabályokba is ütközik.

Közoktatás Eduline

Ha eldurvulnak az iskolai beavatási szertartások

Elolvasom

Még mindig sok középiskolában és kollégiumban él az elsős diákok iskolai beavatásának hagyománya - a jópofa, közösségformáló szertartás azonban gyakran erőszakba, kegyetlenkedésbe és a tanulók megalázásába csap át. Az iskolakezdés sötét oldala.

Közoktatás Eduline

Könnyebb lesz a tanárok munkája?

Elolvasom

Minden magyarországi iskolában dolgoznak majd szociális munkások, akik kizárólag a problémás gyerekekkel foglalkoznak - közölte Nyitrai Imre helyettes államtitkár az iskolai erőszak témakörében tartott csütörtöki budapesti konferencián.

Közoktatás Eduline

"A terror házává vált az iskola"

Elolvasom

Mobiltelefonnal felvett verekedések, tettlegességig fajuló tanár-szülő konfliktusok és a verbális agresszió minden formája - egy friss felmérés szerint minden tizedik diákot ért már bántalmazás az iskolában, a kiabálás, a megszégyenítés és a káromkodás pedig lassacskán mindennapossá válik az osztálytermekben. Mit tehet az iskola, mit tehet a szülő, és megvalósult-e bármi is az iskolai erőszak ellen kidolgozott tervekből az elmúlt években?

Közoktatás Eduline

Minden második diákot megszégyenítenek az iskolában

Elolvasom

A magyar oktatáspolitika elfogadta, hogy az iskolai veszélyek témaköre legyen a következő félévben kezdődő Európai Uniós elnökségünk önálló magyar felvetése - közölte Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa szerdán egy budapesti sajtóbeszélgetésen.

1
13 14 15 16 17 18 19