Felsőoktatás Eduline

A világ legjobb egyetemvárosai közé választották Budapestet, egy rangsorban pedig az első helyen végzett

Elolvasom

Nyilvánosságra hozta a világ legjobb egyetemvárosainak rangsorát a Quacquarelli Symonds (QS), a listán Budapest a 43. helyet szerezte meg. A többek között hallgatói vélemények, árak és a helyi felsőoktatási intézmények elismertsége alapján összeállított rangsor élén London, Tokió és Melbourne áll.

Felsőoktatás Eduline

Mennyibe kerülnek a diákbérletek idén az egyetemi városokban?

Elolvasom

Ha Budapestre, vagy a nagyobb egyetemi városok egyikébe vettek fel, jó eséllyel használnotok kell a helyi közösségi közlekedést. Diákigazolvánnyal ezt jelentős kedvezménnyel tehetitek meg, de még így is nagy különbségek vannak a városok között. Nem, nem Budapesten a legdrágább a diákbérlet, sőt, a főváros a legolcsóbb egyetemi városok közt van közlekedési szempontból.

Felsőoktatás Eduline

A világ öt legjobb egyetemvárosa - itt az újabb rangsor

Elolvasom

Újabb rangsort hozott nyilvánosságra a Times Higher Education (THE), ezúttal a világ legjobb egyetemvárosainak listáját állították össze - túl sok szempontot nem vettek figyelembe, egész egyszerűen megnézték, hogy az adott városból hány felsőoktatási intézmény került fel a lap négyszázas felsőoktatási rangsorára.

Felsőoktatás Eduline

Galéria: a világ tíz legjobb egyetemvárosa

Elolvasom

Párizsban a legjobb egyetemistának lenni - derül ki a QS 2013-as rangsorából. A legjobb egyetemvárosok listájára a francia főváros mellett London, Szingapúr, Melbourne és Zürich is felkerült. A szakemberek csak a 250 ezer főnél népesebb településeket rangsorolták, és további feltétel volt, hogy a városok rendelkezzenek legalább két olyan felsőoktatási intézménnyel, amelyek szerepelnek a QS egyetemi rangsorában. Galéria.

Felsőoktatás Eduline

Képek: az öt legszebb egyetemváros az Egyesült Államokban

Elolvasom

Athens, Austin, Berkeley, Amherst és Ann Arbor: ezek a legszebb egyetemvárosok az Egyesült Államokban, legalábbis a U.S. News összeállítása szerint. Van, ahol ugyanannyi egyetemista tanul, mint ahány állandó lakos él, máshol egy tengerparti nagyváros hangulatát élvezhetik ki a hallgatók.