Felsőoktatás Edupress

Szükségből vállalnának külföldön munkát a végzős brit fiatalok

Elolvasom

Egy, a diákokat és a munkaadókat összehozó brit honlap, a studentgems.com felméréséből kiderült, hogy a végzős brit hallgatók 34 százaléka külföldön is keresne magának állást - írja a Népszabadság. Ennek oka, hogy csak az egyetemisták ötöde talál magának olyan állást Nagy Britanniában, ami megfelelne vágyainak. A válaszadó hallgatók háromnegyede a csökkenő munkaerő-piaci lehetőségek és a diplomás munkanélkülség növekedése miatt döntene a külföldi munkavállalás mellett.

Felsőoktatás Eduline

Nehéz lesz bizonyítani, hogy a vérengzés valóban megtörtént volna

Elolvasom

"Százszázalékosan még akkor sem szabad arra következtetni, hogy megtörténik a bűntény, ha az illető vallomást tesz” – mondta kriminálpszichológus szakértőnk a nemrég letartóztatott S. Ábel ügye kapcsán. Éppen ezért szerinte a szakemberek számára annak bizonyítása lesz a legnehezebb, hogy a tervezett bűntény bekövetkezett volna.

Közoktatás Eduline

Kezelési útmutató szülőknek

Elolvasom

A szülők gyakran nem veszik észre, hogy gyermekük már nem az a kisiskolás, akit minden reggel be kellett kísérni a tanterembe, így hajlamosak a túlbuzgóságra: ott dörzsölik kezeiket az érettségid alatt, mi több, ha nem figyelsz, ősszel a főiskolán is ott ülnek majd a kispadon.

Közoktatás Edupress

A nappali tagozatos hallgatók három százaléka vezet saját blogot

Elolvasom

A mai egyetemisták, főiskolások elsősorban az online csatornákat használják az információk gyűjtésére, az önkifejezésre és kapcsolattartásra, a hallgatók több mint fele rendszeresen olvas blogokat, kilenc százalékuk kommentálja is azokat, három százalékuk pedig saját blogot vezet. A fiatalok egyharmada pedig a baráti beszélgetéseket, sörözéseket is internetes üzenetek segítségével szervezi meg - derül ki a djuice Digitális Kultúra Kutatásából.

Közoktatás Eduline

Ingyen tanulni az egyetemen? Itt a megoldás

Elolvasom

Mind több magyar egyetemista választja külföldi tanulmányainak helyszínéül a ködös Skóciát, a whisky és juhlegelők hazáját. A magyar és más nemzetiségű diákok választását az egyre erősödő és az önállóság felé kacsingató skót állam is támogatja, és a skót felföldön valóságos Bábel tornyát épít.

Közoktatás Hatházi Szilvia

Az egyetemisták nagy része alkoholista

Elolvasom

A felsőoktatásban résztvevő diákokról sokszor az a hír járja, hogy rendszeresen önkívületbe isszák magukat. Egy buli a felkészülés előtt, egy buli a vizsgaidőszakban, csak úgy lazításképpen, és természetesen sok és vad buli a sikeres vizsgák után. Azonban egyre többen vannak azok is, akik nem szeretnének beállni ebbe a sorba és inkább az absztinenciát választják. Vajon mennyire nehéz az ő helyzetük?

Egyéb Kiss Attila

Kamerákkal figyelték meg a holland egyetemistákat

Elolvasom

A Wageningeni Egyetem és Kutatóközpont kutatói együttműködve egy nemzetközi étkeztető céggel és egy szoftverfejlesztő vállalattal együttműködve végzett el egy kísérletet, amelynek során holland egyetemistákat figyeltek meg kamerákkal. A vizsgálat során a fiatalok étkezési szokásait, döntéshozatalát vizsgálták meg.

1 2 3 4 5 6 7 8