Felsőoktatás Eduline

Milliárdos egyetemisták: így lehet meggazdagodni egyetlen ötlettel

Elolvasom

Larry Page és Sergey Brin a Stanfordon találkoztak, és kezdtek el együtt dolgozni egy BackRub nevű keresőprogramon, amit nem sokkal később átkereszteltek Google-ra. Sikersztorijuk nem egyedülálló, rengeteg cég indult zsúfolt koleszszobából világhódító útra. Jó ötlet, kevés pénz és sok lelkesedés - ez az általános recept.

Felsőoktatás Eduline

Elhalasztották az iráni egyetemista megvakítását

Elolvasom

Elhalasztotta a bíróság egy iráni férfi megvakítását. A fiatalembert azért ítélték el, mert savat öntött egy őt kikosarazó egyetemi iskolatársa arcába. A férfi elleni ítéletet szombat délben kellett volna végrehajtania áldozatának egy teheráni igazságügyi orvosszakértői intézetben.

Felsőoktatás Eduline

Sértő e-mail miatt nyomoznak az elitegyetemen - videóval

Elolvasom

„A nőket célpontoknak fogom nevezni. Ők nem valódi emberek, nem úgy, mint mi, férfiak” – ez állt annak az e-mailnek a bevezetőjében, amelyet márciusban küldtek körbe a University of Southern California egyik diákkörében. A lányok pontozására és a fiúk „csajozós átlagának” kiszámítására buzdító levél hatalmas botrányt kavart az egyetemen: a hallgatók tüntetést szerveztek tiltakozásul.

Felsőoktatás Eduline

Mennyi pénzből élnek az egyetemisták és főiskolások?

Elolvasom

Minden második egyetemi hallgató a szülőktől és rokonoktól kapott zsebpénzből él, hetven százalékuknak havonta kevesebb mint ötszáz lejjel, vagyis 30-35 ezer forintnak megfelelő összeggel kell gazdálkodnia – derült ki a Romániai Egyetemisták Országos Szövetségének (ANOSR) felméréséből.

1 2 3 4 5 6 7 8