Felsőoktatás Eduline

Felvételi, pontszámítás és ösztöndíj - ki segíthet?

Elolvasom

Hova fordulhattok, ha rosszul adták össze a felvételi pontjaitokat, és mi a teendő, ha úgy érzitek, ok nélkül kaptatok egyest? Hogyan fogadtathatjátok el a külföldi bizonyítványt, és hol lehet ösztöndíj-lehetőségek után érdeklődni? Összegyűjtöttük a legfontosabb oldalakat, telefonszámokat és címeket.

Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi 2011: idén is ezek a legnépszerűbb alap- és mesterszakok

Elolvasom

A felsőoktatási intézményekbe felvételizők 37 százaléka érettségit is tesz, közülük legtöbben gazdasági területen folytatnák tanulmányaikat szeptembertől. Az Educatio Kft. összegzése szerint a legnépszerűbb alapszakok körében nem történt nagy változás: a lista élén továbbra is a gazdálkodási és menedzsment, illetve a turizmus-vendéglátás áll, a mérnök informatikus alapszak őrzi harmadik helyét, amelyet a gépészmérnöki, a pénzügy számvitel és a jogász követ.

Érettségi-felvételi Eduline

A legnépszerűbb szakok, a legfontosabb tudnivalók: ilyen a 2011-es Educatio kiállítás

Elolvasom

Negyven hazai egyetem és főiskola, harmincöt külföldi felsőoktatási intézmény, több tucatnyi szakiskola és nyelviskola – péntek reggel megkezdődött a tizenegyedik Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. Az Eduline is kint van az Educatio kiállításon: megkeressük a legötletesebb standokat és a legnépszerűbb egyetemi-főiskolai ajándékokat, összegyűjtjük a legfontosabb felvételi tudnivalókat, és persze annak is utánajárunk, melyik felsőoktatási intézmény standjánál van a legnagyobb tömeg.

Felsőoktatás Eduline

Több százezer diák és tanár adatait "költöztetik" Győrbe

Elolvasom

Kétmilliárd forint európai uniós támogatásból kiépített szerverterem szolgálja ezentúl a közoktatási intézmények, tanulók és pedagógusok adatait kezelő Közoktatási Információs Rendszert, valamint a felsőoktatásban hasonló feladatokat ellátó, az oktatók és hallgatók adatait kezelő Felsőoktatási Információs Rendszert.

Felsőoktatás Edupress

Irreális a pályakezdők bérigénye

Elolvasom

Jelentős eltérést mutatott a reális és a kívánt diplomás kezdő bérrel kapcsolatban az Educatio által most végzett vizsgálat eredménye. A hallgatók válaszaiból kiderült, hogy a továbbtanulást vonzóvá teszi a magasabb fizetés reménye, de a vélt és az elfogadhatónak tartott bér között jelentős az eltérés. A megkérdezettek az általuk reálisnak tartott havi kezdő bérnél 52 ezer forinttal többet tartanak elfogadhatónak.

Felsőoktatás Eduline

Mihez kezdesz az első diploma után?

Elolvasom

Az első diploma megszerzése tetszik-nem tetszik ma már szinte rutinfeladatnak számít. A továbbtanulás egyre inkább a posztgraduális, szakirányú képzések felé tolódik, az egyetemek és főiskolák egyre bővülő választékkal várják a specializálódni készülő diplomásokat. Belőlük pedig egyre több van: ma már minden harmadik diák tervezi, hogy az első diploma után is visszaül az iskolapadba.

Közoktatás Edupress

Az ELTE a legjobb egyetem a Felvi előzetes rangsora alapján

Elolvasom

Előzetes rangsort készített a Educatio Nonprofit Kft. a november közepén a HVG Diploma különszámában megjelenő Felvi-Rangsor és a decemberi Felvételi Tájoló elemzéséből, amelyben 20 szempont figyelembevételével, a hetven legnépesebb egyetemi és főiskolai kar hallgatóinak véleményét vizsgálták.

Közoktatás Edupress

Magyar Termék Nagydíjat kapott az Educatio

Elolvasom

Magyarország egyik legrangosabb elismerését vehette át az Educatio Nonprofit Kft. a Parlamentben. A Magyar Termék Nagydíj 2009-es egyik nyertese az eLearning Igazgatóság. A díjat a Sulinet Digitális Tudásbázis kifejlesztéséért vehette át a szervezet, amely jelenleg több, mint 11 ezer tanórai digitális tartalmat és összességében több, mint egymillió önállóan is felhasználható és gyűjteménybe foglalt tananyagelemet tartalmaz.

Közoktatás Edupress

Összefogtak a bölcsészettudományi karok

Elolvasom

Öt nagy egyetem bölcsészettudományi kar dékánja írta alá az Educatio kiállításon, január 23-án azt a megállapodást, amely a mesterszakos felvételi rendszer karok közti átjárhatóságát segíti. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem dékánja, Dezső Tamás úgy fogalmazott: ennek az informális szerveződésnek az a célja, hogy megőrizzék a tudományegyetemeken szerezhető bölcsészettudományi mesterszakos diplomák értékét.

Közoktatás Edupress

Megnyitotta kapuit az Educatio kiállítás

Elolvasom

Az intézmények versenyeznek a hallgatókért, a jelentkezők pedig küzdenek az intézményekért. A minőségi verseny, a javuló szolgáltatások a felsőoktatási reform sikerességét bizonyítják - nyitotta meg Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára az Educatio 2009 - Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást január 23-án, pénteken délelőtt. A Syma Sport és Rendezvényközpont "A" és "C" csarnokában rendezett kiállítás idén 10 ezer négyzetméteren, több mint 200 kiállítóval várja az érdeklődőket.

1 2 3 4