Felsőoktatás Edupress

Sikeresen szerepeltek a New Yorkban ragadt fiatal feltalálók

Elolvasom

Négy magyar projekt is a kiállítók között volt New Yorkban az innovatív fiatalokat és egyetemi hallgatókat tömörítő Kairos Society találkozóján, ahol egy 16 diákból és három cégvezetőből álló delegáció képviselte Magyarországot április 16-17-én. Az esemény csúcspontjaként a New York-i tőzsde kereskedőtermében megtartott kiállításon, a Kairos Summiton Technológia kategóriában két magyar projektet is döntősnek jelöltek, ők egy újabb találkozóra kaptak meghívást május végére a Szilikon Völgybe.

Felsőoktatás Eduline

Mekkora biznisz az egyetemi sport?

Elolvasom

Míg a magyarországi felsőoktatási intézményekben első a tanulás, és csak második a testnevelés, ez az Egyesült Államok számos iskolájában megfordult. Ott ugyanis az egyetemi sport kőkemény üzlet.

Felsőoktatás Eduline

"Számomra ez egy oázis" - interjú a volt kultuszminiszterrel

Elolvasom

Milyen az igazi egyetem? Bozóki Andrásnak van összehasonlítási alapja, hiszen megfordult már a világ legjobb egyetemein is, mégis azt mondja, számára a budapesti Közép Európai Egyetem az első. De beszélt még nekünk a tandíjról, a sokat kritizált bolognai-rendszerről és a diplomák elértéktelenődéséről is.

Nyelvtanulás Eduline

Magyar diák egy texasi középiskolában

Elolvasom

Zátrok Bence 18 éves, és a 2009-2010 -es tanévet tölti most az Egyesült Államokban, a texasi Forth Worth-ben. Ő foglalja most össze a tapasztalatait a helyi iskoláról, fogadó családjáról, nyelvtanulásról és még sok egyéb dologról.

Közoktatás Eduline

Az iskolapad jó fogamzásgátló

Elolvasom

A világ lakosságának robbanásszerű növekedése jelentősen fékezhetővé válna, ha a fejlődő országok tinédzser lányainak lehetőségük lenne elvégezni legalább a középiskolát – állítja egy neves szakértő.

1 2