Közoktatás Lapszemle

Betiltotta a karácsonyt egy olaszországi iskolában az igazgató

Elolvasom

Emlékeztek még arra részre a South Parkban, amikor karácsonykor vallási jelképek nélküli műsort kellett rendeznie Garrison tanár úrnak, az eredmény pedig elég röhejes lett? Na, valami ilyesmi történt nemrég Milánóban, az ügy pedig akkora hullámokat gerjesztett, hogy a miniszterelnök is kénytelen volt megszólalni.

Közoktatás Eduline

Kínos baki: kimaradt a karácsony és a húsvét a diáknaptárból

Elolvasom

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a keresztény ünnepek nélkül megjelent Európa Naptár visszavonását szorgalmazza, a szervezet szerint elfogadhatatlan, hogy a több millió európai középiskolás diák számára a karácsony és a húsvét elfelejthető ünnep legyen, amelyek egy hivatalos európai naptárban meg sem jelennek.

Felsőoktatás Eduline

"Nekünk karácsonykor is csak az esték a szabadok" - vizsgák vs ünnep?

Elolvasom

Legalább egy kicsit mindenki megsínyli azt a néhány decembert, amit a felsőoktatásnak szentel az életéből, mert a vizsgákra muszáj tanulni. Mindenkinél rosszabbul jár azonban az, aki december 24-én, közvetlenül karácsony után vagy az újév első napjain kénytelen számot adni a tudásáról – és sajnos bele kell törődni, hogy néha ez is megesik.

Közoktatás Eduline

Képek: „télapóórát” vesznek kínai diákok

Elolvasom

Télapóruhát öltöttek kínai diákok a Santung (Shandong) tartománybeli Csintaóban 2009. november 18-án, hogy amerikai tanáruktól, John Harris Kirkley-től "télapóórát" vegyenek. A lelkes növendékek sétálóutcákban, üzletközpontokban személyesítik meg télapót, amivel zsebpénzre tesznek majd szert a karácsonyelőtti időszakban.

Közoktatás Eduline

Karácsonyi ajándékok a határon túli magyaroknak

Elolvasom

Több mint egy tonna ajándékot gyűjtöttek katolikus egyetemisták kárpátaljai és felvidéki magyar iskolások, óvodások számára a Kapcsolat 2007 Kulturális Egyesület és a Rákóczi Szövetség szervezésében. A Máltai Szeretetszolgálat segítette a szervezőket abban, hogy az adományok még az ünnepek előtt a karácsonyfák alá kerülhessenek.

Közoktatás Eduline

Diákkarácsony külföldön

Elolvasom

Miről másról is szólna a karácsony, mint a békességről, a szeretetről és persze a családról. Hazánkban minimum szentségtörésnek számít - de egy súlyosabb sértéssel is felér, ha az ember nem otthon tölti a Szentestét. Vannak azonban diákok, akik féléves, éves tanulmányi ösztöndíjat kapnak valamilyen országba, és bizony nem olyan egyszerű egy pár nap erejéig visszatérniük.

1 2 3