Érettségi-felvételi Eduline

Csúnyán megbukott Hoffmann Rózsa elképzelése a szigorú érettségiről?

Elolvasom

Az a feltevés, hogy a szigorú vizsga elég a jó minőségű oktatáshoz, megbukott – a romániai diákok felével együtt. Bár Hoffmann Rózsa az egész Kárpát-medencét óhajtja tanítani, nem biztos, hogy szomszédaink hibáit érdemes megismételni, a saját hibák mindig sokkal szórakoztatóbbak – olvasható a Népiskola blog legfrissebb bejegyzésében.

Érettségi-felvételi Eduline

Végre sikerült botrányok nélkül megúszni az érettségit

Elolvasom

Befejeződött a 2011-es érettségi időszak: idén sem árvíz, sem bombariadó nem zavarta meg a májusi és júniusi vizsgákat. Bár a németérettségi egyik feladata a diákok szerint megoldhatatlan volt, a történelemteszt hivatalos megoldásán pedig kénytelen volt változtatni az Oktatási Hivatal, évek óta nem ment olyan simán az érettségi, mint idén.

Felsőoktatás Eduline

Egyetemi rekorderek: tizenkilenc éven keresztül járt ugyanarra a szakra

Elolvasom

Tizenkilenc év alatt végezte el az egyetemet az Egyesült Államok egyik leglustább egyetemistája: Kathy Vitzthum 1992-ben volt gólya, diplomáját azonban csak néhány hónapja vette át, szemeszterenként ugyanis mindössze egy-két kurzust végzett el. Nem ő az egyetlen, aki tíz-tizenöt, rosszabb esetben harminc-negyven évig húzza egyetemi, főiskolai tanulmányait.

Érettségi-felvételi Eduline

Érettségi 2011: fontos időpontok, amelyeket nem szabad elfelejteni

Elolvasom

Hétfőn a nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgákkal folytatódik a 2011. májusi érettségi időszak: a középiskolások többsége a legfontosabb írásbeliken már túl van, a felvételi pontok száma azonban a természettudományi, a művészeti, a nyelvi és a szakmai tárgyakból megszerzett százalékoktól is függ. Összegyűjtöttük a legfontosabb időpontokat és tudnivalókat az érettségi második és harmadik hetéről.

Érettségi-felvételi Eduline

A 2011-es érettségi vizsgák időpontjai

Elolvasom

A végzős középiskolásoknak április 29-én kell utoljára iskolába menniük, a tavaszi érettségi időszak május 2-án kezdődik, és egészen június 28-ig tart. Az emelt szintű szóbeli vizsgákat június 2. és 8. között tartják, a középszintű érettségit választók pedig június 14. és 28. között adhatnak számot tudásukról.

1 2 3 4 5 6