Putyin után: ingyenes oroszoktatást hirdet a hallgatóknak a Debreceni Egyetem

Ingyenes orosz nyelvtanfolyamot indít a Debreceni Egyetem, erről a hallgatókat kedden értesítették. Közben még mindig érkeznek Vlagyimir Putyin orosz elnök díszpolgári címe miatt a kritikus kommentek a felsőoktatási intézmény Facebook-oldalára.

Forrás: Stiller Ákos

Ingyenes orosznyelv-oktatás hirdet a Debreceni Egyetem - az Indexnek egy hallgató írt, aki azt mondta, a szakmai angolon és németen kívül eddig minden nyelvi képzés fizetős volt.

hirdetés
hirdetés

A hallgató hozzátette, "azt hiszem nem fogok élni ezzel a nagyszerű lehetőséggel, hogy megtanuljam azt a nyelvet, amit már a szüleim is utáltak az iskolában. Bár mások számára ez a kurzus lehet hasznos lesz". “Köszönjük” Putyin bácsi", zárul az olvasói levél.

A Debreceni Egyetem hivatalos és nem hivatalos Facebook-oldalára ezzel a hírrel kapcsolatban is érkeznek a kritikus kommentek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az egyetem szenátusa augusztus közepén döntött Vlagyimir Putyin orosz elnök díszpolgári címéről. Azzal indokolták, hogy a magyar mellett az orosz kormány is komoly szerepet szánt az intézménynek a Paks II. projektben, szakembereket fognak ott képezni.

Update: Az Indexszel az intézmény azt közölte: „a Debreceni Egyetem Orosz Központja által meghirdetett ingyenes orosz nyelvi kurzusra eddig, mindössze 36 óra alatt már több mint 120-an jelentkeztek. Ez megfelel az előzetes várakozásunknak és jelzi, hogy hallgatóink körében komoly igény van rá”.

Dúl a háború a Facebookon: ömlenek a kritikus kommentek a Debreceni Egyetem oldalára

Hiába törlik a felhasználói kommenteket a Debreceni Egyetem hivatalos Facebook-oldalának szerkesztői, a Vlagyimir Putyin díszpolgári címe ellen tiltakozók újabb felületet találtak, az egyetem több mint 13 ezer tagot számláló facebookos közösségében teszik közzé véleményüket az orosz elnöknek megszavazott elismerésről. "Erények nevén settenkednek hozzánk a bűnök.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásFelsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X