Húsz év alatt teszik le a nyelvvizsgát legtöbben, derült ki a kutatásokból

Még mindig az angol nyelv a legnépszerűbb, és az is középfokon. Ezt követi a német nyelv, de ebből jóval kevesebbe vizsgáztak az utóbbi években. - írja a Magyar Hírlap.

Forrás: Pixabay

A Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ statisztikájából kiderül, hogy több mint másfél millió nyelvvizsgát tettek le az országban 2007 és 2016 között, ebből egymillió-kétszázezer volt a középfokú, 181 ezer az alapfokú, és körülbelül 144 ezer a felsőfokú nyelvvizsgák száma. Tavaly csaknem 52 ezren tettek sikeres vizsgát a 14 és 19 éves közöttiek csoportjában, míg a 20-24 évesek körében nagyjából 36 ezren. A 60 év felettiek közül 87-en szereztek nyelvvizsga-bizonyítványt.

hirdetés
hirdetés

 Legtöbben, egymillió 27 ezren angolból szereztek bizonyítványt a szóban forgó időszakban. 2007 és 2011 között évente nagyjából száztízezren nyelvvizsgáztak, ez alól csak 2013-as és a 2014-es évben fordult elő, hogy kilencvenezer alá esett a sikeresen vizsgázók száma. A második legnépszerűbb nyelvnek a német számít, amelyből csaknem 356 ezren vizsgáztak a tíz év során. - írja a lap.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásFelsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X