Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hamarosan kiderül, hogy állnak a diákok az idegen nyelvekkel

Az idei idegen nyelvi mérést a 6. és 8. évfolyamokon május közepén írják meg a diákok.

Forrás: Shutterstock

Május 17-én tartják az idei idegen nyelvi mérést az általános iskolákban.

hirdetés
hirdetés

A felmérésben 6. és 8. osztályos, német vagy angol nyelvet első idegen nyelvként tanulói általános iskolások vesznek részt.

A mérések eredményeit helyben, az iskolákban ellenőrzik az Oktatási Hivataltól kapott megoldókulcsok alapján, az eredményeket pedig évfolyamonként közzéteszik a honlapjukon.

A mérés a hallott szöveg értése, illetve az olvasott szöveg értése alapkészségekre terjed ki, azt vizsgálja, hogy a tanulók elérik-e a tantervi követelményekben az egyes évfolyamok számára előírt Közös Európai Referenciakeret (KER) szerinti szinteket.

 

Idegen nyelvi érettségi nélkül is felvehetnek főiskolára?

Olvasói kérdésre válaszolunk. Amikor érettségiztem, még nem volt kötelező az idegen nyelvi vizsga, így nem is tettem le. Ennek ellenére most jelentkezhetek főiskolára? Nos, az idegen nyelvi érettségi hiánya önmagában még nem jelent kizáró okot a felsőoktatási jelentkezés során. Persze akadnak kivételek, értelemszerűen olyan szakra, ahol követelmény a nyelvi érettségi, nem jelentkezhettek nélküle.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásNyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X