Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ebből a nyelvből lehet 2-3 hónap alatt nyelvvizsgát tenni?

Száz éve hunyt el Lazar Markovics Zamenhof, az eszperantó nyelv megalkotója. De milyen nyelv az eszperantó? Mennyi idő alatt lehet megtanulni?

Mire jó a "közvetítő" nyelv?

Az ifjú Zamenhof már gimnazistaként próbálkozott egy nemzetközi közvetítő nyelv megalkotásával, melytől a népek egymás közti jobb megértését remélte. 1887-ben orosz nyelven és Doktoro Esperanto (Reménykedő doktor) álnéven megjelentette az eredetileg nemzetközi nyelvnek nevezett eszperantó első tankönyvét.

Nobel-békedíjra is jelölték

hirdetés
hirdetés

Munkássága elismeréseként Zamenhof 1905-ben megkapta a francia Becsületrendet; 1910-ben Nobel-békedíjra is jelölték.

Forrás: Pixabay

Száz éve halt meg Zamenhof

Száz évvel ezelőtt az első világháború idején, a német megszállás alatti Varsóban 1917. április 14-én elhunyt Lazar Markovics Zamenhof, az eszperantónak, minden idők legsikeresebb nemzetközi közvetítő nyelvének megalkotója.

Van ilyen bolygó is

Emlékét világszerte számos közterület és egy kisbolygó, az 1462 Zamenhof is őrzi. Halálának századik évfordulójáról az UNESCO és a lengyel parlament is megemlékezett.

130 éves a mesterséges nyelv

Zamenhof halála után 100 évvel az idén 130 éves eszperantó 102. világkongresszusára 2017 júliusában Szöulban kerül sor.

Mennyi idő alatt lehet megtanulni?

A legfontosabb kérdés. Eszperantóból is lehet államilag elismert nyelvvizsgát tenni, az egyetemi felvételin ugyanúgy elfogadják, mint a többi nyelvet. AZ Eszperantó Sarok nevű szakblog szerint körülbelül 200 óra alatt lehet elsajátítani a nyelvet, ez a legkönnyebben megtanulható élő nyelv.

 

Így szerezheted meg a legtöbb pontot a felvételin: nyelvvizsgázz okosan!

Idén felvételiztek egyetemre-főiskolára, ezért szeretnétek minél több pontot gyűjteni? Utánajártunk, hány pontot ér a nyelvtudás, hogyan érdemes taktikázni az emelt szintű érettségivel és a nyelvvizsgával, és meddig kell megszerezni a nyelvvizsga-bizonyítványt ahhoz, hogy pluszpontokat kapjatok érte. 1. rész. Az egyetemi-főiskolai felvételin minden jelentkező legfeljebb 500 pontot szerezhet.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásNyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X