Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Angolul tanítja a világot Donald Trump: de csak kezdőknek ajánlott

Az amerikai elnök annyira beszűkült szókinccsel operál beszédeiben, és olyan sokszor ismétli magát, hogy angoltanárok ajánlják szövegeit kezdők számára.

Forrás: AFP

A Wired ír arról, hogy több angoltanár is felismerte, hogy az amerikai elnök repetitív, beszűkült szókincset használó, ráadásul nagyon egyszerű ötleteket bemutató beszédei kiválóan alkalmasak arra, hogy kezdőket oktassanak a nyelvre.

hirdetés
hirdetés

Egy torontói nyelvész a lapnak azt is elmondta, hogy Trump lassú beszéde miatt sok nem anyanyelvi beszélő tudja könnyedén megérteni, és akár utánozni az elnök beszédeit.

A nyelvész szerint azonban azok számára, akik már nem alapfokon beszélik az angolt, nem ajánlatos az elnöki beszédeket hallgatásával tanulni, pont a szókincs szükőssége miatt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásNyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X