Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A többség elégedetlen a nyelvtudásával

1

Egy felmérés szerint 80 százalék nem elégedett a nyelvtudásával annak ellenére, hogy évekig tanul angolul.

Forrás: Pixabay

Több mint ezer ember megkérdezésével készített kutatást a Speak! Nyelviskola. Ebből többek közt az derül ki, hogy bár közel felük 5-10 évig tanult angolul, mégis 10 megkérdezettből 8 elégedetlen a nyelvtudásával.

hirdetés
hirdetés

A megkérdezettek közel harmada épp ezért nem mer megszólalni angolul, és nagyjából ennyien válaszolták azt, hogy ha nagyon muszáj, "kézzel-lábbal" útba tud igazítani egy turistát, de a szavak csak nagyon lassan jutnak eszébe.

A többség szerint az iskolai nyelvórák hatástalanok, a legtöbben pedig az anyanyelvi környezetben való tanulást tartja a leghatékonyabbnak. Sokan eredeti nyelvű filmekkel, sorozatokkal fejlesztik nyelvtudásukat.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Belga és a csokoládé

Azt kéne már végre felfogni az oktatásügyi minisztériumban, hogy nem minden kicseszett nyelvtani kivételt kéne beleerőszakolni szerencsétlenekbe, hanem, hogy folyékonyan és jól tudjanak beszélni. Miért nincsenek az iskolákban anyanyelvi tanárok például? Ez olyan nagy kérés volna?
Jaj, el is felejtettem, ez még mindig Magyarország....

Új hozzászóláshirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X