Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nem lehet csodaszer az ingyenes nyelvvizsga

Nem elsősorban a nyelvvizsga díja az akadálya a középfokú nyelvvizsga megszerzésének a diákok számára, hanem az, hogy nem jutnak el a középszintű nyelvismeretig - mondta a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke az M1-en.

Légrádi Tamást azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a Magyar Idők hétfői cikke szerint jövő évtől az állam magára vállalja az első középfokú nyelvvizsga költségét a kormány javaslatára.

hirdetés
hirdetés

Az egyesület vezetője szerint "nem biztos, hogy pont erre van szükség", hiszen ez nem oldja meg a középszintű nyelvtudásig való eljutás problémáját. Főként, hogy az emelt szintű érettségi eléri a középfokú nyelvvizsga szintjét - tette hozzá.

Ennek ellenére jó kezdeményezés, mert a kormány ezzel is felhívja a figyelmet a nyelvtudás fontosságára. Továbbá bizonyos szociális helyzetekben, elmaradottabb régiókban szükség lehet erre a támogatásra ahhoz, hogy a gyerekek le tudják tenni a nyelvvizsgát - jegyezte meg.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásNyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X