Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Újabb nyelvvizsga értékelése változik, itt vannak a részletek

Februártól a TIT-TELC nyelvvizsgákon is bevezetik az újfajta értékelési rendszert.

Forrás: Pixabay
A Nyelvvizsga Akkreditációs Központ újraakkreditálta a TIT-TELC Nyelvvizsgarendszert, így 2017 februárjától újfajta (több nyelvvizsgaközpontban már tavaly vagy még régebb óta létező) értékelési rendszert vezetnek be.

Az új rendszer lényege, hogy ha az írásbeli és szóbeli részvizsgán is eléri a vizsgázó a készségenként szükséges 40 százalékot, akkor a gyengébben sikerült vizsgarészt kompenzálni lehet a jobban sikerült másik résszel.

hirdetés
hirdetés

A nyelvvizsga sikeressége a jövőben is azon múlik, hogy a szóbelin és írásbelin mutatott teljesítmény átlaga elérje a 60 százalékot, a minimum 40 százalék egyik készségnél sem változik.

A több nyelvvizsgát érintő változásról itt olvashattok részletes összefoglalót:

Tények és tévhitek a nyelvvizsgák körül

Az utóbbi hetekben megszaporodtak a hírek a nyelvvizsgák háza tájáról. Néhány nyelvvizsgaközpont novembertől könnyebb vizsgákkal és alacsonyabb ponthatárokkal kecsegteti a vizsgázókat. Átnéztük a legnépszerűbb vizsgaközpontok weboldalait, hogy összefoglaljuk, hol mi változott, és mi az oka, ha más vizsgákon nem volt változás.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásNyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X