Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Komoly változásokra kell készülni az angol nyelvben

1

Hamarosan kiveszhet az angol nyelvből a "th" hang, mert a nem anyanyelvi beszélők képtelenek kiejteni.

Mivel az angol mára a világ közös nyelvévé vált, rengeteg olyan ember beszéli, aki nem anyanyelveként tanulta meg.

Épp ezért egyre inkább igazodik az angol a "hibás" kiejtésekhez, melynek köszönhetően például a "th" hang kiveszhet, és inkább a "f" kerülhet a helyére.

hirdetés
hirdetés

Mi magyarok is tudhatjuk, hogy mennyire nehéz megszokni a "th" kiejtését, mivel a magyarban ilyen hang egyáltalán nincs. Így van ezzel a világ legtöbb nyelve is, ezért teljesen érthető, ha a bevándorlóknak és az angolul tanulóknak egyaránt nehéz megtanulni.

A New Yorki-i Egyetem kutatói szerint egyébként a következő 50 évben jelentősen egyszerűsődni fog az angol nyelv, és nem csak a kiejtés szempontjából, egy csomó rövidülis is rögzül. Kutatók szerint a "duke"-ból "dook", a "news'-ból pedig "nooze" lesz.

(hvg.hu)

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Zso60

Milyen nép az, amelyik idegenek miatt változtat az anyanyelvén? Más népek beszédében is van nem az adott nép tagjai számára nehezen kiejthető hang, mégsem jutott eszükbe változtatni.

Új hozzászólásNyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X