Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Diploma nyelvvizsga nélkül: a Kaposvári Egyetemen is rábólintottak

Újabb egyetem döntött a nyelvvizsga-amnesztiáról: a Kaposvári Egyetem nyári tanfolyamokat szervez azoknak a végzett hallgatóknak, akik a nyelvvizsga hiánya miatt nem vehették át diplomájukat. Ők – a decemberben elfogadott új felsőoktatási törvénynek megfelelően – belső, intézményi nyelvi vizsgát tehetnek, írja a kapos.hu.

hirdetés

Egy hete a Miskolci Egyetem szenátusa bólintott rá a 2013-tól 2016-ig tartó engedményre. A nyelvi vizsga követelményeinek kidolgozása még tart, az azonban már most biztos, hogy felkészítő tanfolyamokat ott is indulnak majd.

A nyelvvizsga-amnesztia egy átmeneti engedmény, amelyet az országgyűlés oktatási bizottsága javasolt azért, mert több tízezer volt hallgató diplomája halmozódik az egyetemeken és főiskolákon, a végzettek ugyanis még nem szereztek nyelvvizsgát, emiatt nem tudták átvenni az oklevelüket. 2013 és 2016 között ők nyelvvizsga nélkül is megkaphatják a diplomájukat - de csak akkor, ha az intézmények szenátusa is így dönt. A nyelvvizsga-amnesztiáról szóló cikkeinket itt találjátok.

(x)

Hogyan lehetsz főiskolás, ha nincs 280 pontod?

A BKF lehetőséget kínál számodra, hogy ősztől Te is diplomát adó képzésben tanulhass. Akkor is, ha nincs 280 pontod. Tudj meg többet!  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

OKJ-s képzés hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X