Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Diploma nyelvvizsga nélkül: a Kaposvári Egyetemen is rábólintottak

Újabb egyetem döntött a nyelvvizsga-amnesztiáról: a Kaposvári Egyetem nyári tanfolyamokat szervez azoknak a végzett hallgatóknak, akik a nyelvvizsga hiánya miatt nem vehették át diplomájukat. Ők – a decemberben elfogadott új felsőoktatási törvénynek megfelelően – belső, intézményi nyelvi vizsgát tehetnek, írja a kapos.hu.

hirdetés
hirdetés

Egy hete a Miskolci Egyetem szenátusa bólintott rá a 2013-tól 2016-ig tartó engedményre. A nyelvi vizsga követelményeinek kidolgozása még tart, az azonban már most biztos, hogy felkészítő tanfolyamokat ott is indulnak majd.

A nyelvvizsga-amnesztia egy átmeneti engedmény, amelyet az országgyűlés oktatási bizottsága javasolt azért, mert több tízezer volt hallgató diplomája halmozódik az egyetemeken és főiskolákon, a végzettek ugyanis még nem szereztek nyelvvizsgát, emiatt nem tudták átvenni az oklevelüket. 2013 és 2016 között ők nyelvvizsga nélkül is megkaphatják a diplomájukat - de csak akkor, ha az intézmények szenátusa is így dönt. A nyelvvizsga-amnesztiáról szóló cikkeinket itt találjátok.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásNyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X