Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Friss felmérés: alig próbálkoznak felsőfokú nyelvvizsgával a diákok

Forrás: túry

A fiatalok többsége angolt, egyharmaduk németet tanult első nyelvként, emellett 4 százalékuk franciául, 2 százalékuk olaszul és 1 százalékuk spanyolul is tanult már - derült ki az Ipsos Zrt. országos felméréséből.

hirdetés
hirdetés

Több mint ötszáz, 15 és 25 év közötti fiatalt kérdeztek a külföldi munkavállalásról, nyelvtanulásról és példaképeikről 2011 negyedik negyedévében. A megkérdezettek egyharmadának nincs nyelvvizsgája; a válaszadók több mint fele alapfokú nyelvvizsgát tett; a felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezők aránya alig éri el a három százalékot.

Arra a kérdésre, hogy van-e példaképük, 88 százalék nemmel válaszolt; a fiatalok jelentős többsége, 78 százaléka azt állította, hogy a szülők hatnak leginkább a gondolkodásmódjára - olvasható az Ipsos felmérésében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásNyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X