Közoktatás Edupress

Károly Róbert Tudományos Napot rendeztek Gyöngyösön

Elolvasom

A Károly Róbert Főiskola (KRF) a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából hagyományosan megrendezte a Károly Róbert Tudományos Nap elnevezésű konferenciáját november 16-án. Ebben az évben a konferencia központi témája: Innováció-versenyképesség-fenntartható fejlődés volt.

Közoktatás Edupress

Álláskeresés a Helykeresővel a győri egyetemen

Elolvasom

A Helykereső, a fiatal diplomások állásajánló kiadványa évente kétszer jelenik meg a győri egyetemen, a pályakezdők és a vállalatok egymásra találását hivatott elősegíteni. Az egy évtizede indult kis könyv a konkrét munkaerő-piaci ajánlatok mellett az önéletrajz és motivációs levél készítésében, a munkavállalásban és karrierépítésben is segíti a fiatalok sikeres elhelyezkedését.

Közoktatás Edupress

Egyre népszerűbb a gépészmérnök szak

Elolvasom

Évről-évre több jelentkező ismeri fel a gépészmérnök szakban rejlő lehetőségeket, 2006-ban a legnépszerűbb szakok listáján a tizenegyedik helyet foglalta el, a 2007-es jelentkezések során már a tizedik helyen állt. Idén 1969-en adták be jelentkezési lapjukat gépészmérnök alapszakra, így a nemzetközi gazdálkodás szak mellett ez volt az egyetlen olyan alapszak, amely tudta növelni az abszolút jelentkezői létszámát.

Közoktatás Edupress

Novemberi Felvi magazin - amit a továbbtanulásról tudni érdemes

Elolvasom

Megjelent a Felvi magazin novemberi száma. A középiskolásokat célzó magazin ezúttal is sok hasznos információval látja el a jelentkezőket az új pontrendszertől kezdve, a leendő felsőoktatási intézmény választásánál fontos szempontokon át, a felvételiben való eligazodáshoz szükséges kiadványokig.

Közoktatás Edupress

Hallgatói élet a 225 éves Műegyetemen - Kiállítás

Elolvasom

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár (BME OMIKK) és az Országos Műszaki Múzeum november 20-ától kiállítást szervez Hallgatói élet a 225 éves Műegyetemen címmel. A kiállítást Vámos Éva főmuzeológus és Orbán Balázs a BME hallgatói érdekképviseletének tagja nyitja meg.

Közoktatás Edupress

Freund Tamás kapott díjat a Semmelweis Egyetemen

Elolvasom

Idén Dr. Freund Tamás kapta a Semmelweis Ignác-díjat. Az elismerés minden évben azoknak a megye egészségügyi ellátása érdekében kiemelkedő tevékenységet kifejtő orvosoknak, gyógyszerészeknek, ápoló és kisegítő személyzetnek, valamint példaértékű munkát végző közösségeknek adományozható, akik a gyógyítás vagy megelőzés terén jelentős eredményt hozó új eljárást, készítményt vagy műszert készítettek, fejlesztettek ki, vagy egyébként kimagasló szakmai tevékenységet végeztek az egészségügy területén.

Közoktatás Edupress

Egyetemeket foglalnak a hallgatók Franciaországban

Elolvasom

Az augusztusban elfogadott, a franciaországi felsőoktatási intézmények autonómiáját lehetővé tevő felsőoktatási törvény ellen diákcsoportok tüntetnek, november 15-ig 36 egyetemet foglaltak el a hallgatók a Franciaország területén lévő 85 intézményből. Mindeközben zajlik az országot megbénító közlekedési sztrájk.

Közoktatás Edupress

Marketing / PR konferenciát rendeznek a MÜTF-ön

Elolvasom

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája november 22-én 10 órára az "A" épület Dísztermébe szakmai beszélgetésre invitálja a felsőoktatási intézményekben dolgozó PR- és marketing szakembereket. A tanácskozás témája: a marketing és a PR a felsőoktatásban.

Közoktatás Edupress

Ez a beszéd! - konferencia Montágh Imre emlékére

Elolvasom

"Ez a beszéd!" címmel rendez konferenciát Montágh Imre emlékére az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, a Rögtönzések Színháza és a Színház- és Filmművészeti Egyetem november 22-én a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karon a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozathoz kapcsolódóan.

Közoktatás Edupress

Szeressük együtt a mozit! - Holnap kezdődik a Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle

Elolvasom

Bár a XII. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle csak pénteken kezdődik, már most több kapcsolódó filmes program elkezdődött Budapesten és Piliscsabán. Szerdán délután az Uránia Nemzeti Filmszínházban filmes szakemberek tanácskoztak a filmes oktatásról, napjaink filmgyártásáról. A programsorozat díszvendége és egyben a filmszemle zsűrielnöke, prof Francesco Casetti filmtudós vezérgondolataival indult el a párbeszéd a filmes szakemberek és az érdeklődők között.

1
698 699 700 701 702
726