Közoktatás Edupress

Csütörtöktől Diploma 2008

Elolvasom

A HVG idén harmadszor vállalkozott arra, hogy rangsort állítson fel az egyes felsőoktatási intézmények között. A HVG Diploma 2008 különszáma tartalmazza az OFIK szakemberei által készített, sok szempont és a hallgatói, oktatói véleményfelmérések alapján összeállított egyetemi-főiskolai rangsorokat.

Közoktatás Edupress

Fegyelmezéstörténeti Műhely - tudományos társaság alakul

Elolvasom

Fegyelmezéstörténeti Műhely elnevezéssel országos hatókörű tudományos társaságot alapítanak a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetében. A neveléstudománnyal foglalkozó szakemberek A nevelés kulcskérdései című konferenciára a Magyar Tudomány Napja apropóján várják több hazai egyetem oktatóját és persze a hallgatókat is az intézet munkatársai november 21-én, szerdán.

Közoktatás Edupress

NATO és a Balkán - középiskolai vetélkedő

Elolvasom

A NATO és a Balkán című középiskola vetélkedőt Cegléden, a Honvédség és a Társadalom Baráti Kör Ceglédi Szervezetének közreműködésével rendezték meg november 20-án. A döntőre a legjobb feladatlapot beküldő hét csapat kapott meghívást.

Közoktatás Edupress

SZTE: A fegyelmi eljárás nem a hallgatói autonómia kérdése

Elolvasom

A Szegedi Tudományegyetem a közelmúltban fegyelmi eljárást indított Török Márk, a szegedi EHÖK elnöke ellen. Az intézmény az ügy lezártáig nem kívánt nyilatkozni, Török Márk az ügy kapcsán tartott mai sajtótájékoztatóját követően azonban az egyetem közleményben ismertette állaspontját, miszerint felháborítónak tartja, hogy Török Márk egyetem-politikai támadásnak állítja be a fegyelmi eljárást és összemossa a hallgatói autonómia kérdésével.

Közoktatás Edupress

Taneszköz szakkiállítást rendeznek az ELTE-n

Elolvasom

A HUNDIDAC Magyar Taneszközgyártók, Forgalmazók és Felhasználók Szövetsége november 23-24-én rendezi meg a Jövő iskolája - Fókuszban az interaktív tábla című taneszköz szakkiállítást az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, a Gólyavárban.

Közoktatás Edupress

Zsolnay pályázatra készült mukák kiállítása Győrött

Elolvasom

A pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. 2007 nyarán pályázatot írt ki kétszemélyes teás- és kávéskészlet tervezésére. A pályázatra benyújtott munkákat november 22-től tekinthetik meg az érdeklődők a győri Big Ben Clubban, ahol mások mellett a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak munkái is ki lesznek állítva.

Közoktatás Edupress

Szakmai konferencia a hídépítésről a BMF-en

Elolvasom

Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) Vaskohászati Szakosztály Budapesti Helyi Szervezete és a Budapesti Műszaki Főiskola Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar közös szervezésében Hídépítés címmel szakmai napot rendeztek.

Közoktatás Edupress

Orvosbiológiai mérnöki konferenciát szervez a BME

Elolvasom

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) 2007-ben ünnepli jogelőd intézménye alapításának 225. évfordulóját. Az ünnepi év egyik tudományos rendezvényét, az orvosbiológiai mérnöki oktatás és kutatás témában szervezett konferenciát november 22-én rendezik meg a BME Központi épületének Dísztermében.

Közoktatás Edupress

Jövő tudósai, a vidék jövője

Elolvasom

Doktorandusz konferenciát szervez a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma a Magyar Tudomány Ünepe rendezvénysorozathoz kapcsolódóan november 21-én, szerdán a DAB székházban, ahol immár VI. alkalommal rendezi meg a "A Jövő tudósai, a vidék jövője" programot. A rendezvényen közel száz PhD hallgató számol be kutatási eredményeiről, tapasztalatairól.

Közoktatás Edupress

Európai Ifjúsági Parlament most már Magyarországon is

Elolvasom

Az Európai Ifjúsági Parlament magyar tagozatának alakuló ülését november 21-24. között tartják Budapesten. A Pillar Alapítvány Európai Ifjúsági Parlament Magyarország munkacsoportjának szervezésében megvalósuló négynapos rendezvényen közel száz, 16 és 22 év közötti fiatal vesz részt, akik az országos válogató alkalmával bizonyították rátermettségüket, Európa jövője iránt érzett elkötelezettségüket.

Közoktatás Edupress

Idegenforgalmi képviseletek prezentációja Egerben

Elolvasom

A Eszerházy Károly Főiskola Gazdaságtudományi Intézet Vállalkozás- Gazdaságtan Tanszéke és a Magyarországon működő Nemzeti Idegenforgalmi Képviseletek Szövetsége november 14-én közös rendezvényt szervezett a főiskolán idegenforgalom, turizmus témában.

Közoktatás Edupress

Lejárt az őszi jelentkezések határideje

Elolvasom

November 15-én járt le a februárban induló képzések jelentkezési határideje. A felvételizők egy rövid időre hátradőlhetnek, az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) már elkezdte feldolgozni a jelentkezői adatokat. A hiánypótló dokumentumokról szóló felszólítást - hiányos jelentkezési lap esetén - 30 napon belül, a regisztrációs levelet minden érvényes jelentkezést benyújtónak december 15-ig küldi az OFIK. Adatmódosításra és sorrendváltoztatásra január 2-áig van lehetőség.

Közoktatás Edupress

Esélyegyenlőség a nevelésben

Elolvasom

A jövő záloga a gyermek - esélyegyenlőség a nevelésben címmel óvoda-, illetve gyógypedagógusoknak, tanítóknak, tanároknak, valamint logopédusoknak rendez konferenciát a szombathelyi Pedagógiai Szolgáltató Központ november 22. és 24. között a Regionális Felsőoktatási Forrásközpont Konferenciatermében.

Közoktatás Edupress

Mi motiválja a monetáris politikai döntéseket?

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Heller Farkas Szakkollégiuma november 20. és 23. között Szakmai Hetet rendez, melynek témája a monetáris politika. November 20-án a Heller Farkas Szakkollégium szakmai versenyének döntőjét rendezik meg, másnap pedig elkezdődik a kétnapos konferencia, melynek címe: "Túl a héjákon, galambokon, milyen megfontolások vezetik a monetáris politikát?"

Közoktatás Edupress

Tudomány napi konferencia a Batthyányakról Szombathelyen

Elolvasom

"A tudománynak a felsőoktatásban éppúgy helye van, mint a mindennapokban, a Berzsenyi Dániel Főiskola ezért a felsőoktatási intézmények között az elsők között kezdte ünnepelni a Magyar Tudomány Napját" - mondta prof. dr. Gadányi Károly az elmúlt héten, a Történettudományi Intézet Batthyányak emlékezete című konferenciáján.

1
696 697 698 699 700
725