Közoktatás Edupress

Az MRK Műszaki Tudományok Bizottságának ülése a BMF-en

Elolvasom

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) Műszaki Tudományok Bizottsága október 31-én tartotta soron következő ülését a Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) óbudai telephelyén. Dr. Köves János elnök megnyitó szavait követően Dr. Gáti József, a BMF kancellára mutatta be a házigazda intézményt, majd a napirendek tárgyalására tértek át.

Közoktatás Edupress

V43-as mozdony érkezett a BMF-re

Elolvasom

A már a Kandó jelképének számító, hosszú évek óta a főiskola épülete előtt álló mozdonyt október 15-16-án éjjel V43-as típusúra cserélte le a MÁV Nosztalgia Kft.

Közoktatás Edupress

Nemzetközi siker, hangverseny a Zeneakadémián

Elolvasom

Hazatértek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kiváló tanárai - Marton Éva és Devich János, valamint Perényi Eszter -, akik Sanghajba tartottak mesterkurzust. Az utazás során szerzett tapasztalatokat felhasználva az egyetem rektora, Batta András beszámolt arról, hogy az egyetem nemzetközi sikereknek és elismeréseknek köszönhetően az oktatás megújítását, valamint külföldi kapcsolatok kiépítését tervezi.

Közoktatás Edupress

Programok a tudomány napja alkalmából Győrött

Elolvasom

Az AUT-INFO konferencia-sorozaton az ipari elektronika, az automatizálás, az informatika legújabb fejlesztési eredményeit és alkalmazásait mutatják be, ezúttal Győrött november 14-én. A Magyar Tudomány Napja alkalmából ezt megelőzően ma, november 7-én két szakmai műhely előadásait hallgathatják az érdeklődők, valamint a posztdoktori kutatási pályázat nyertesei tartanak előadást.

Közoktatás Edupress

I. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencia Miskolcon

Elolvasom

A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara, valamint a Magyarhoni Földtani Társulat Oktatási és Közművelődési Szakosztálya közösen szervezte meg idén első alkalommal az I. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferenciát, amelyre Pécstől Nyíregyházáig különböző típusú középiskolákból 80 diák jelentkezett és amit november 9-10-én rendeznek meg a Miskolci Egyetem A épületében.

Közoktatás Edupress

Dante-kódex bemutató a Szegedi Tudományegyetemen és az ELTE-n

Elolvasom

A Szegedi és a Veronai Tudományegyetem közösen jelentette meg a XIV. századi Dante-kódex hasonmás kiadását. A kódexet és a hozzá kapcsolódó tanulmánykötetet a két intézmény vezetői és a szerkesztők november 8-án délután 16 órakor mutatják be Szegeden, a József Attila Tanulmányi Központ Kiállítási terében, valamint egy nappal korábban, november 7-én az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Könyvtárának Dísztermében.

Közoktatás Edupress

Léghajóépítő-verseny a BME-n

Elolvasom

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hagyományos Ipari Nyílt Nap rendezvényét november 7-én tartja, melynek keretében először kerül sor a mérnökhallgatók mérnökversenyére.

Közoktatás Edupress

Minőségügy az Információs Társadalomban

Elolvasom

Minőségügy az Információs Társadalomban című konferencia keretében Minőségbiztosítás az oktatásban címmel rendez egynapos szakmai fórumot a Magyar Minőség Társaság november 8-án, a Gábor Dénes Főiskolán. Az évenkénti Minőség Hét hagyományos célja, hogy áttekintse a szakma aktuális problémáit, várható fejlődési irányait és a minőségügy társadalmi szerepét.

Közoktatás Edupress

Az új épület átadásáról és a Magyar Tudomány Ünnepéről számoltak be az EKF-en

Elolvasom

Dr. Mátyás Ferenc az Eszterházy Károly Főiskola tudományos és nemzetközi rektorhelyettese a november 5-én, hétfőn tartott, havonta megrendezett sajtótájékoztatón a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó rendezvénysorozatról tartott beszámolót, amely idén a "Tudomány és iskola" téma vezérfonalára épül. Dr. Kis-Tóth Lajos általános és fejlesztési rektorhelyettes, valamint Dr. Ludányi Ágnes a Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar dékánhelyettese a Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar Érsekkerti épületének átadásáról tett közzé előzetes információkat.

Közoktatás Edupress

A Felsőoktatási egészségnap utolsó állomása Debrecen

Elolvasom

A Szánj egy csepp figyelmet egészségedre! elnevezésű kampány az utolsó állomásához közeleg. A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában az egészségnap november 6-án 10 óra 30 perckorkor kezdődik az Elméleti Tömb halljában. Az egészségnap keretében ingyenes vércukorszint mérést és tanácsadást vehetnek igénybe az egyetem hallgatói és dolgozói.

Közoktatás Edupress

Unirégió - magyar és német nyelven

Elolvasom

Az Unirégió kutatási program - amely elsőként tárja fel az osztrák-magyar határrégió felsőoktatási és tudományos kapacitását, versenyhelyzetét és az együttműködési lehetőségeket - szakmai anyaga a napokban német és magyar nyelven, könyvben is megjelent. Az "Unirégió" tanulmánykötetet november 6-án, kedden 10 órakor a szerkesztők - dr. Rechnitzer János egyetemi tanár és Smahó Melinda PhD-hallgató, tudományos segédmunkatárs - mutatják be a Széchenyi István Egyetem rektori tárgyalójában.

Közoktatás Edupress

Hivatalosan is megnyitották a Magyar Tudomány Ünnepét

Elolvasom

A Magyar Tudományos Akadémia 1997 óta ünnepli november 3-át, a Magyar Tudomány Napját. A korábbi egynapos esemény mára egyhónapos programsorozattá bővült. Idén több mint 400 rendezvényt tartanak országszerte az esemény alkalmából, a Magyar Tudomány Ünnepe 2007-ben a Tudomány iskolája címet viseli.

Közoktatás Edupress

A mérnöktanár-képzésről tartanak konferenciát

Elolvasom

A Magyar Tudomány Ünnepe 2007 rendezvénysorozat keretében egynapos tudományos konferenciát tart a Budapesti Műszaki Főiskola A kompetencia-orientált moduláris mérnöktanárképzés elméleti és gyakorlati kérdései témakörében november 8-án.

1
694 695 696 697 698
717