szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kaposvári Gárdonyi Géza Általános Iskolában továbbra is problémát jelent a beázás. De nem ez az egyetlen iskola a városban, ami helyreállításra szorul – májusban a Toldi Lakótelepi Iskola is beázott, és a nagyobb esőzések után ott is áll a víz – írja a Népszava.

Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, májusban beázás miatt szünetelt a tanítás a kaposvári Gárdonyi iskolában. A probléma abból fakadt, hogy az energiakorszerűsítést végző cég megbontotta a tető szigetelését, így a víz beömlött, az iskola pedig használhatatlanná vált. A városvezetés felszólította a őket, hogy szüntessék meg a hibát, azonban ez nem történt meg. Mivel nem sikerült helyreállítani az épület megfelelő állapotát, ezért a diákoknak a város másik végében, egy kollégiumban kellett befejezniük a tanévet.

A lap beszámol arról, hogy bő egy hónap múlva kezdődik a következő tanév, de a helyzet azóta is változatlan. A szombati felhőszakadás során például az aula, az ebédlő, a folyosó és az összes iroda is elázott, így egyre kevesebb az esély, hogy a diákok a saját iskolájukban kezdhessék meg a következő tanévet. Az egyik kaposvári szülő szerint „lassan már az is menthetetlen, ami a két hónappal ezelőtti beázáskor még megmenekült. Még két ilyen eső, és bizonyosan végleg bezárhatják az iskolát.”

Beázott egy kaposvári iskola, hétfőtől szünetel a tanítás

Beázás miatt szünetel a tanítás hétfőtől a kaposvári Gárdonyi Géza Általános Iskolában - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

De nem csak a Gárdonyi esetében lehet megkérdőjelezni a cég munkáját – májusban például a Toldi iskola is beázott, és a nagyobb esőzések után ott is áll a víz. A nyílászárók cseréje miatt ugyanis kivették az ablakokat, az újak viszont még nem kerültek a helyükre.

A Népszava információi szerint már a városvezetés is úgy készül, hogy valószínűleg a két érintett intézmény diákjainak más épületekben kell majd elkezdeniük az új tanévet – a gárdonyisoknak a középiskolai kollégiumba, a toldisoknak pedig a Kinizsi Lakótelepi Általános Iskolába kell átköltözniük.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.