szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A győri Apor Vilmos Iskolaközpont vezetőjének leváltása miatt több százan tüntettek az iskola előtt.

Pénteken derült ki, hogy Veres András püspök döntése alapján augusztus 1-től már új igazgató vezeti az iskolát. Az intézményben 25 éve dolgozó, azt 5 éve vezető Kiss Zoltánt úgy cseréli le a püspök egy másik városból érkező külsősre, hogy arról se a tanárokkal, se a szülőkkel nem egyeztetett, a bejelentés ráadásul pont a nyári szünetben érkezik, amikor nehezebb reagálnia a közösségnek - írta meg Szemlélek.

null

null

A szülői munkaközösség a hírre mégis aktivizálta magát, levelet írt magának a püspöknek, valamint Borkai Zsoltnak, Győr polgármesterének és Michael Blume apostoli nunciusnak is, Ferenc pápa magyarországi nagykövetének. A Kisalföld helyi lap szerint több százan voltak az iskolánál tegnap, hogy a gyertyagyújtással egybekötött demonstráción részt vegyenek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.