Középiskolába felvételiztek? Erre érdemes figyelni a következő hónapokban

Idén aktuális lesz a felvételi a gimnáziumba vagy szakgimnáziumba? Akkor erre érdemes figyelni.

Forrás: pixabay

Néhány középiskola már szeptembertől megrendezi a diákok tájékoztatását szolgáló nyílt napokat. Hamarosan pedig az összes középfokú intézmény közzéteszi a nyíltnapjának időpontját. Ha idén aktuálisak a felvételi miatt, akkor érdemes az iskolák honlapját nézni az elkövetkezendő hónapokban.

hirdetés
hirdetés

Jó ötlet lehet már a látogatás előtt alaposan tájékozódni az intézményről (erre jó lehetőség például az iskola honlapja) a nyílt napra pedig érdemes a szülőknek és a gyerekeknek együtt elmenni.

Van olyan budapesti gimnázium, ahonnan tízből négy végzős külföldön tanul tovább

A végzett diákok 35-40 százaléka külföldön tanul tovább - erről számoltak be a hvg.hu-nak több vezető budapesti gimnáziumban. Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium évnyitóján kiderült, hogy az idén érettségizett diákok 41 százaléka nem a hazai felsőoktatásban folyatja tanulmányait. Ez az arány tavaly még „csak" 38 százalék volt - írja a hvg.hu.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X