Photoshoppal szerkesztett fekete diákokat egy csoportképre egy francia iskola – lebuktak

A cél az lett volna, hogy így tegyék magukat vonzóbbá az amerikaiak körében.

A lyoni Émile Cohl művészeti iskolának bocsánatot kellett kérnie az elég gagyira sikerült trükk miatt - írja a 444.hu. A diákok vették észre, hogy az arcukat digitálisan sötétebbé tették, illetve feketéket is photoshopoltak a képre, hogy egy kicsit „több diverzitás” legyen az iskola oldalának amerikai verzióján.

hirdetés
hirdetés

Az iskola, ami négy éven belül Los Angelesben is nyitna egy intézményt, ezért szerette volna így vonzóbbá tenni a képzésüket, levette a képet, bocsánatot kért, és a megbízott kommunikációs céget hibáztatta.

CEU: az egyetem minden előírásnak megfelel, csak az aláírás hiányzik

A CEU nem privilégiumokat kér, hanem azt, hogy a kormány írja alá a megállapodást, amely biztosíthatná az egyetem budapesti működését - így reagált az intézmény a külügyminiszter szerdai nyilatkozatára. Szijjártó Péter az ATV-ben beszélt arról szerdán, hogy szerinte a CEU nem teljesíti az előírt követelményeket, és csak akkor adhatna ki továbbra is diplomát Magyarországon, ha a kormányzat speciális privilégiumokat adna neki.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X