Nincs játék a borsodi óvodában, Facebookon kérnek segítséget

2

Az interneten kért segítséget egy borsodi óvónő, mert a foglalkozásokhoz sincs elég játék az óvodájában. Elsősorban udvari eszközökre lenne szükségük, amelyek lekötnék és fejlesztenék a gyerekeket.

Forrás: HírTV

„Az udvarunkon semmi játék nincs, csak beton és fű” – ezt írta ki a közösségi oldalra egy Kiscsécsen dolgozó óvónő a Hír TV riportja szerint. Így szeretett volna az intézményen segíteni, mert, ahogy fogalmazott, nagyon nehéz játéékok nélkül megoldani, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és hasznosan teljen az idejük. Az óvónő elsősorban olyan minőségi játékokat kérne az adományozóktól, amiknek a gyerekek hasznát veszik.

hirdetés
hirdetés

A Borsod megyei Kiscsécsen működő óvoda a közeli Kesznyéteni Óvoda kihelyezett csoportja. Az anyaintézményben hasonló a helyzet – mondta az intézmény vezetője. A 1979-ben elkészült épület nagy részét soha nem újították fel, de a 2001-ben átadott új terasz is használhatatlanná vált. Az udvar tágas, játék azonban kevés van benne, régi mászókákat és mérleghintákat használnak a gyerekek.

„Minden mozgásfejlesztő játék érdekelne bennünket, a rollertől a bicikliig, a különböző mászókákig, csúszdákig, amely megfelel az EU-s követelményeknek” – mondta Virág Anikó, intézményvezető.

Mindennapos testnevelés lesz az óvodákban? Ahhoz tornaszobákra is lenne szükség

A mindennapos testnevelést az óvoda felé is szeretnék elvinni - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken, a V4 országok egészségügyi minisztereinek konferenciáján. A bejelentésre az Eduline olvasói is reagáltak. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy pénteki konferencián arról beszélt, a WHO felmérése szerint Magyarország azon kevés országok közé tartozik, ahol a 7 éves gyerekek körében megállt az elhízás előfordulásának növekedése.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

Egres Béla

Kedves előttem szóló és óvodavezető!

Egres Béla vagyok a Jövő generációja Egyesület vezetője!

Az óvoda nem kap és nem is kaphat új játékokat! Az ország jelenleg olyan helyzetben van ami nem teszi lehetővé a szükséges fejlesztéseket és beruházásokat! Arról nem is beszélve, hogy az ifjúság nevelés is a katasztrófa szélén áll. Nem játékokra meg játszótérre van a gyerekeknek szüksége hanem fegyelemre, nevelésre!
Ezért lesz bevezetve a mindennapos tornaóra az óvodákban mely a katona életre fogja őket felkészíteni. A jövő óvodáiból iskoláiból és a közparkokból hiányozni fognak a játszóterek. Eleve a jövő gyerekeinek ideje sem lesz arra, hogy játszanak.
Hazánk nagy veszélyben van és ezt a jövő nemzedékének kell elhárítania. Ez alapos felkészülést igényel amit már most óvodás korban el kell kezdeni. sem az idő sem a körülmények nem teszik lehetővé, hogy gyermekeinknek a klasszikus boldog gyerekkort biztosítsuk. Hozzá kell szokniuk a vérhez és a verejtékhez, de ez a játszótéren és klub délutánokon nem fog menni.
Hazánk érdeke, hogy gyermekeinknek ne legyen gyerekkoruk.

Ha ön egy értelmes pedagógus akkor ezt belátja és megérti. Ha nem érti meg akkor semmi keresnivalója se az oktatásban se a gyerekek közelében. Menjen inkább közmunkásnak.

Vonja vissza a segítségkérést és kövesse meg a jelen oktatáspolitikát a gyerekek érdekében!

Kérem a Tisztelt vezető Óvónőt,hogy adjon egy elérhetőséget,hogy segíteni tudjunk amennyiben élni szeretne a lehetőséggel amit feltudunk ajánlani!Telefonszámom:0630/374-8708

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X