Így számolhatjátok ki felvételi pontszámotokat három egyszerű lépésben

Hamarosan mindenkinek véget ér az érettségi, most már nagyjából mindenki tisztában van az összes jeggyel. Ne várjatok tovább, számoljátok ki, hogy hány pontot gyűjtöttetek a felvételin, ehhez pedig használjátok az Eduline pontszámító kalkulátorát.

Az Eduline kalkulátorát nagyon egyszerű használni.

hirdetés
hirdetés

1. lépés: adjátok meg tanulmányi eredményeiteket (ezekkel nem lesz gond, hiszen már jó ideje tudjátok, milyen év végi jegyeket kaptatok), majd írjátok érettségi eredményeket a megfelelő rublikába.

2. lépés: ezek után kell kiválasztanotok azt a két tárgyat, amely a kiválasztott egyetemi-főiskolai képzésen kötelező vagy választható, és jeleznetek kell azt is, ha valamelyik tárgyból emelt szinten tettetek érettségit.

3.lépés: ezután következnek a többletpontok és azok összegyűjtése. Figyelem! Az eduline kalkulátora nem tudja ellenőrizni, a kiválasztott egyetem kiválasztott képzésén adnak-e például többletpontot az OKJ-s szakképesítésért vagy a felsőoktatási szakképzés záróvizsgájáért (ugyanis ez képzésenként eltérő lehet), ezért először nézzétek meg itt, hogy az adott szakon jár-e az eredményetekért pluszpont.

Ne használjátok a kalkulátort:

  • ha mesterszakra vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkeztek, ugyanis a kalkulátort alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek készítettük.
  • ha orvosi, fogorvosi vagy állatorvosi képzésre jelentkeztek (nektek hat tantárgyból kell érettségiznetek, a kalkulátor azonban öt tantárgy eredményével számol), 
  • ha olyan szakon tanulnátok tovább, amelyen a gyakorlati vizsga eredménye, a meglévő felsőfokú végzettség alapján számolnak pontokat.

Ezen felül fontos tanács, hogy ha különböző szakokra felvételiztek, akkor érdemes külön-külön kalkulációkat végezni, hiszen elképzelhető, hogy más-más tantárgyak érettségi eredményét kell beszámítani. Valamint érdemes mindig ellenőrző számításokat végezni, és figyelni a jelentkezési időszak lezárultát követően az e-felvételin megjelenő hivatalos pontszámokat.

Felvételi pontszám kalkulátor 2018

(*) Legalább 2 évig tanult idegen nyelv (vagy nemzetiségi nyelv és irodalom). (**) Legalább 2 évig tanult természettudományos tantárgy (biológia, fizika, kémia, földrajz, természettudomány) vagy két, legalább 1 évig tanult természettudományos tantárgy. (*) Minimum 45 százalékos eredmény után jár csak a többletpont..

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X