Ezt a földrajzi tesztet senki nem tudja megoldani? Három zseniális kvíz kedd reggelre

Szeretitek a földrajzi teszteket? Az elmúlt hónapokban több kvízt is ajánlottunk nektek, ezek közül választottunk ki három tényleg remek tesztet - magyar városokról, országnevekről, fővárosokról.

Felismeritek a magyar városokat egyetlen képrészletből?

Ez a teszt tetszeni fog nektek, ha szívesen utazgattok az országban. A feladat egyszerű: egy-egy képrészletből kell megmondanotok, melyik magyarországi városra gondoltunk. Felismeritek a debreceni nagytemplomot, az egri várat vagy Pécs belvárosát? Tegyétek próbára a tudásotokat - a tesztet itt próbálhatjátok ki.

hirdetés
hirdetés

Nehéz földrajzi teszt

A Buzzfeed tesztje angol nyelvű, de azok is elboldogulnak vele, akik csak alapfokon beszélnek angolul. A teszt első részében egészen könnyű kérdéseket kaptok majd - ki ne tudná, mi Spanyolország, Finnország vagy Kína fővárosa? -, a második rész néhány kérdésénél azonban valószínűleg sokan elakadnak majd.

Forrás: pixabay.com

A harmadik részben szomszédos országok alapján kell megmondani, melyik országra gondoltak a teszt készítői, a negyedik részben városokat kell beazonosítani. Az ötödik rész alighanem mindenkiben felidézi majd a földrajzórák vaktérképeit, a hatodik részben pedig zászlókat kell felismerni. És itt még mindig nincs vége, csak ezután jönnek az igazán nehéz feladatok. Figyelem: erre a tesztre bőven szánjatok időt, két perc alatt nem lehet kitölteni.

Felismeritek ezeket az országokat két betűből?

Ehhez a teszthez is kell némi angoltudás, ugyanis a különböző országok angol nyelvű nevét kéri a játékosoktól. A feladat egyszerű: megkapjátok az adott ország nevének első és utolsó betűjét, ebből kell kitalálnotok, melyik országról van szó. Fontos: a két betű közötti pontok száma nem mérvadó, és az sem baj, ha egy ország neve két szóból áll. A tesztet itt próbálhatjátok ki.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X