Döntöttek: nem kap pluszpénzt az oktatás és az egészségügy

Leszavazta a gazdasági bizottság fideszes többsége azt a javaslatot, amely kiterjesztette volna a TAO-támogatást az oktatásra és az egészségügyre.

Forrás: pixabay

A vállalkozások társasági adójuk egy részét sport- vagy kulturális egyesületeknek adhatják, így ez az összeg nem az államkincstárba, hanem ezekhez a szervezetekhez kerül.

hirdetés
hirdetés

Az MSZP szerint megoldás lenne az oktatás és egészségügy problémáinak egy részére, ha a TAO-t kiterjeszthetnék ezekre a területekre is, javaslatukat azonban a gazdasági bizottság fideszes többsége leszavazta - hangzott el az RTL híradójában.

 Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke szerint a TAO-rendszernek köszönhetően több pénz jut sportra, és nem tudni, mi lenne, ha az oktatásra és az egészségügyre is adnának belőle, ezzel belenyúlnának ebbe a bonyolult rendszerbe.

A szülők nem ostobák, látják az állami iskolák állapotát

Heti 35-36 órán át az iskolapadban ülő középiskolások, egyre kevesebbet érő pedagógusbérek, alulfinanszírozott oktatás, fenntarthatatlan iskolarendszer - többek között ezeket sorolták a magyar közoktatás rendszer égető problémái közé a Civitas Intézet oktatási konferenciájának résztvevői. „Egy tizedikes diáknak heti 36 a kötelező óraszáma, pedig nem hiszem, hogy napi 7-8 órán keresztül, az iskolapadban ülve végig tudnak figyelni, ez így biztosan nem hatékony.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X