Kamerunban elengedték az elrabolt iskolásokat, de két pedagógust még nem

1

Mind a 78 elrabolt iskolást szabadon engedték szerdán Kamerun délnyugati részén, a tanintézet igazgatóját és egy tanárát azonban még fogságban tartják - közölte egy, az emberrablók és a hatóságok között közvetítő pap.

Forrás: pixabay

Ahogy tegnap mi is beszámoltunk róla, összesen 79 diákot és három másik embert vittek magukkal, köztük a  presbiterianizmus gimnázium igazgatóját is. A fegyveresek a bamendai presbiteriánus középiskola 11-17 éves diákjait és tanáraikat rabolták el hétfőn. 

hirdetés
hirdetés

Az eset az ország angol nyelvű régiójában történt, ahol szakadár fegyveresek csoportjai küzdenek a kameruni biztonsági erőkkel egy független, angol nyelvű állam létrehozásáért Ambazónia néven. A nyugat-afrikai ország angol anyanyelvű lakosai úgy érzik, hogy a társadalom peremére szorultak a francia nyelvű közösséggel szemben. Régóta panaszkodnak arra, hogy másodrendű állampolgárként kezelik őket, és a kormány kevesebb támogatást tesz elérhetővé számukra.

Több mint 80 embert raboltak el egy kameruni bentlakásos iskolából

A kameruni hadsereg nagy erőkkel keresi azokat a felkelőket, akik hétfőn több mint 80 embert raboltak el egy bentlakásos iskolából Bamendában.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

czibor33

Keressünkk meztelen lányok egy környékedben itt : Skrci.Me/Lanyok

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X