Nyár óta húzódik az iskolafelújítás: nincs tető a diákok feje felett

A nyári szünet végén kezdték felújítani az egri tankerülethez tartozó ostorosi iskola tetőszerkezetét, de a diákok az őszi szünet után sem vehették birtokukba az épületet.

Forrás: pixabay

Az Egertől pár kilométerre lévő Ostoros iskolája az egri tankerülethez tartozik, s úgy tűnik, hasonló gondokkal küzd, mint városi intézménytársa. Noha hosszú évek óta tudják, hogy a tető javításra szorul, mégis az utolsó pillanatban kezdtek neki az átépítésnek. Ráadásul a munka gyötrelmesen lassan halad - írja a Népszava.

hirdetés
hirdetés

Itt a november. Minden szétázott, az iskola szétverve. Így nem lehet tanítani. Ki fogják a gyerekeket telepíteni, különböző helyekre, önkormányzati kisbuszokkal és a tankerületi központ 20 fős buszával akarnak 150 diákot ide-oda szállítani. Miközben jól látható, hogy nemhogy hetekre, de a bekövetkezett károk miatt hónapokra nem lesz használható az iskola

- mondta a lapnak egy érintett szülő.

A Népszava megkereste az egri tankerületet és a Klebelsberg Központot is az ügyben. Mindössze egy osztályt kell három napra ideiglenesen másik, az önkormányzat által biztosított épületben elhelyezni, mivel az érintett tanteremben festés és padlófelújítás is történik – írta a Klebelsberg Központ.

A szülők szerint ez nem igaz, a fenntartótól levelet kaptak, amelyben azt részletezik, milyen rendszer szerint kell az osztályoknak Egerben, az Agria TISZK épületében vagy Ostoroson, a polgármesteri hivatal egyik helyiségében tanulniuk. A szülők attól félnek: ez az „átmeneti” helyzet nem csak pár napra szól majd. 

Nem először ázott be a siralmas állapotban lévő egri iskola

Nem idén ázott be először az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola, már 2017 őszén is problémák voltak az épületben.


hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X