Szakképzési hivatal: nem a komáromi ügy miatt küldtek levelet az iskoláknak

1

Sem az iskola, sem a hivatal nem szankcionálta annak a pedagógusnak a nyilatkozatát, aki az RTL híradójának beszélt iskolája szégyenfaláról - közölte a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal.

Forrás: flickr.com

Az egyik komáromi iskola szégyenfaláról - amelyre kifüggesztették, kik kaptak intőt - az intézmény egyik pedagógusa beszélt néhány napja az RTL híradójának, amely néhány nappal később beszámolt arról, hogy a szakképző intézmények levelet kaptak a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivataltól a sajtónyilatkozatok rendjéről.

hirdetés
hirdetés

"A szakképzési centrumok részére a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal az általános kommunikációs eljárásrendről szóló tájékoztatót tavaly, 2017. december 21-én küldte ki. A komáromi iskola pedagógusának véleménynyilvánítása 2018. január 3. napján történt. A pedagógus nyilatkozatát sem az iskola, sem a hivatal nem szankcionálta" - írja az Eduline-nak eljuttatott közleményben a hivatal.

Hozzátették: a körlevél rögzítette a hivatal fennállása óta működő eljárásrendet, miszerint a centrumok egyeztetnek a fenntartóval a sajtómegkeresésekkel kapcsolatosan. "Ezzel egységesebb és bővebb válaszokat kaphatnak a sajtóorgánumok, ami tovább segítheti a közvélemény hatékonyabb tájékoztatását. Tehát a levél célja, hogy javítsa a fenntartó és az iskolák közötti pontos és gyors információcserét" - írják.

hirdetés

Hozzászólások (1)

AnonIren

1. Személyes vélemény nyilvánításban senkit sem lehet korlátozni, ezért ez az utasítás jogtalan. Akármennyire is a központosított, elvtársi időket idéző módszereket próbálnak bevezetni.
2. A hivatal nem munkáltató, nem ő gyakorolja a munkáltatói jogköröket, így utasítást sem adhat és legfőképpen nem korlátozhat alapvető jogokat.
Röviden, a levél célját ügyesen megfogalmazták, csak éppen törvénytelen amit tesznek, így nem kell figyelembe venni senkinek. És csak az ép ész és logika alapján a helyi problémákról ne az nyilatkozzon, aki a budapesti iroda ablakán keresztül a szemben lévő házfalat látja csak és nem látja azt, hogy mi történik helyben egy iskolában.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X