Meglepő feladat feladat a középiskolai felvételin? Túl nehéz vagy túl könnyű teszt? Írjátok meg!

4

Több mint 54 ezer nyolcadikos, 8600 hatodikos és 6000 negyedikes írta meg ma délelőtt a központi középiskolai felvételit. Meséljétek el nekünk, milyennek tartjátok a feladatsort, voltak-e olyan feladatok, amelyekre nem számítottatok, elég volt-e a 45 perc a teszt kitöltésére!

Forrás: Fülöp Máté

Kétszer 45 perc - ennyi időt kaptak a szombat délelőtt felvételizők a magyar- és a matekteszt kitöltésére. Több mint 68 ezren vizsgáztak, ezért - még mielőtt általános iskolai és gimnáziumi, szakgimnáziumi tanárokat kérdeznénk a feladatsorokról - arra vagyunk kíváncsiak, ti hogyan értékelitek az idei írásbeli felvételit.

hirdetés
hirdetés

A 2018-as középiskolai felvételi feladatsorait és megoldásait itt nézhetitek meg:

Megvannak a középiskolai írásbeli felvételi megoldásai: itt ellenőrizhetitek

Nyilvánosságra hozta a Oktatási Hivatal a négy és öt évfolyamos középiskolák központi írásbeli felvételijének feladatsorait és megoldásait. Nézzétek meg, hány pontot szereztetek. Az írásbeli eredményéről a vizsgát szervező középiskolák 2018. február 8-áig közvetlenül tájékoztatják a vizsgázókat. A diákok a vizsga részletes eredményeit is megnézhetik azon az értékelőlapon, amelyet a középiskolától kapnak meg.

Középiskolai felvétel: itt vannak a hat- és nyolcosztályos gimnáziumi feladatok és megoldások

A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok felvételi feladatsorait és megoldásait is nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal. Hatosztályos gimnáziumok Magyar nyelv Matematika Nyolcosztályos gimnáziumok Magyar nyelv Matematika

Nehéz volt, könnyű volt? Voltak benne meglepő feladatok? Elegendő volt a 45 perc a kitöltésre, vagy kellett volna még negyedóra ahhoz, hogy jól sikerüljön a felvételi? Diákok, szülők beszámolóját is várjuk az [email protected], itt kommentben vagy Facebook-oldalunkon.

A középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Meddig lehet leadni a középiskolai felvételi jelentkezési lapjait?

Szombaton tartják a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgáit, azonban a középiskolai, gimnáziumi felvételi jelentkezés nem szombatig tart. Meddig lehet leadni a jelentkezési lapokat? A 9. évfolyamon az írásbelire 54 ezer diák jelentkezett; a 6 évfolyamos gimnáziumi vizsgán mintegy 8600-an, a 8 évfolyamoson csaknem 6 ezren vesznek részt.

hirdetés

Hozzászólások (4)

A matek feladatsor 45 percre túl sok volt. Jó munkás feladatok voltak: mire elérkeztél az utolsó feladatokhoz, már el is telt 40 perc. A 10. halas példánál gyorsan kiszámoltad a legelemibb értékeket és talán még maradt időd felírni az összefüggéseket/egyenletet, de megoldani már aligha. Az átlag diáknak összejött 16-19 pont. A négyeseknek 20-24. A gyengébb ötösöknek 26-31 és csak a legkomolyabbaknak sikerült 40 felett. 50 pontot az idén nem csinált senki az ismerőseim közül. Sokaknak lett kritikán aluli 4-8 pont. Egy biztos: nem lesz magas matekból az országos átlag. Felértékelődik az iskolából hozott pontok száma, vagy a humán erők fogják elárasztani a műszaki középiskolákat. ;)

zizi77

6. évfolyamos magyar felvételi nagyon nehéz volt. Ráadásul nagyon kevés volt rá a 45 perc. Az sajnos nagyon nem sikerült jól. Ellentétben a matekkal, ami viszont nagyon könnyű volt a hatodikosoknak idén. Majd meglátjuk, ez mire elég.

Én is felvételit megíróként nyilatkozok.
A magyar feladatlap elég könnyű volt, szerintem pont elég volt rá az idő. Egyedül a fogalmazás volt egy olyan téma, hogy "aki nem jártas benne az így járt" de szerencsére nekem az is jól ment, így 45 pont feletti magyarra számítok.
Na de...
Na de a matematika, az valami olyan volt, hogy a teremben ahol írtuk mindenki csak nézett a másikra hogy mik ezek a feladatok!
Elég nehéz volt, legfőképpen a 7. és a 10. feladat. olyan 35-40 pont körülire számítok.
Nem tudom, pár éve szerintem ez volt a legnehezebb feladatsor matematikából. Egy hónapon keresztül gyakoroltam, oldottam meg a régi feladatsorokat, és szerintem ami ilyen nehéz volt, vagy ehhez hasonló az a 2016-ös felvételiben a 10-es feladat, vagy 2015-ban a 10-es feladat.
Nem is ez a lényeg, hanem hogy szinte mindenki rosszabbat írt mint amire számított, egyaránt az osztályom és az ismerőseim is.
Minden esetre, számítok a legjobbakra!

EmmaSzécsy

8. osztályos tanulóként nyilatkozok.
az anyanyelv nagyon könnyű volt viszont egy 5 perc jól jött volna még az ellenőrzésére. a tanárok az nyelvtan befejeztével azt mondták nekünk, hogy a matek általában könnyebb mint a magyar.........
amennyire könnyű volt a nyelvtan annyira nehéz volt a matek. véleményem szerint 3x olyan nehéz volt mint az eddigi években és még az egy óra sem lett volna elég, hogy jól megoldjuk.
jól kiszúrtak velünk!!!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X