Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kétperces teszt: meg tudjátok mondani, kinek a verséből idéztünk?

Van, aki szereti, mások ki nem állhatják a memoritereket. Ma esti tesztünkkel kipróbálhatjátok, mennyire emlékeztek azokra a versekre, amelyeket középiskolásként fejből kellett tudnotok.

Összesen nyolc műrészletet kaptok - hogy könnyebb legyen a dolgotok, csak szerzőt kérünk, címet nem. Időkorlát nincs, nyugodtan gondolkodhattok, de Google-t használni nem ér!

Kizárólag a középiskolai irodalmi tananyagból válogattunk, vagyis a részletek közül - elvileg - egy sem lehet ismeretlen. Hány pontot szereztek?

hirdetés
hirdetés

Itt próbálhatjátok ki a tesztet:

Eddig azt hitted, tudsz helyesen írni? Ez a teszt bebizonyítja, hogy nem

Megvan otthon a legújabb helyesírási szabályzat? Gyakran szoktátok lapozgatni? Most kiderül. Összeállítottunk egy helyesírási tesztet: összesen tíz kérdésre kell válaszolnotok, többek között fel kell idéznetek, mit tanultatok a földrajzi nevek írásmódjáról, a tulajdonnevek toldalékolásáról. És persze találtok a tesztben olyan szavakat is, amelyeknek változott az írásmódja - az új szabályokat az akadémiai helyesírási szabályzat 12.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X