10 dolog, amire csak az emlékszik, aki a 2000-es évek legelején volt tizenéves

A kilencvenes évek második felében vagy a 2000-es évek legelején voltatok általános és középiskolások? Akkor a következő tíz dolog egészen biztosan ismerős lesz. Kommentben írjátok meg, mi jut még eszetekbe ezekről az évekről.

1. A betárcsázós internet hangja

Felejthetetlen hang - nem véletlen, hogy a Youtube-on hemzsegnek az ehhez hasonló videók.  

hirdetés
hirdetés

2. Videótéka

Igen, azok, akik a 90-es években voltak gyerekek, még VHS-en (később DVD-n) nézték meg az új filmeket (na jó: vagy moziban). Valamikor a 2000-es évek elején még 150-300 forint volt egy új kazetta kölcsönzése, de sok helyen kettőt fizet, hármat kap akciókat is hirdettek.

3. Erre csak a lányok emlékezhetnek...

... vagy legalábbis elsősorban rájuk volt jellemző, hogy szünetben (vagy óra közben) ilyet hajtogattak papírból, és ezzel "jósoltak". Íme, egy videó a készítésről:

4. A tamagocsi

Egy időben (miután az ára lement) minden általános iskolás ezzel rohangált, úgyhogy a tanároknak nagyon oda kellett figyelniük arra, titokban nehogy a kis lényeg etetésével, fürdetésével, sétáltatásával töltsék diákjaik a matekóra 45 percét.

Forrás: Youtube

5. A Nokia 3310-es csengőhangja

2000-ben dobták piacra, nem volt ennél menőbb telefon, a középiskolai osztályokban kézről kézre adták a Nokia 3310-est. A csengőhangra mindenki emlékszik?

6. Poszter

A "gyerekszoba" falán, filmekről, zenészekről, énekesekről. A tinimagazinokban, mint a Popcorn, az IM vagy a Bravo (és lányoknak szóló verziója, a Bravo Girl), mindig volt poszter, így viszonylag gyakran le lehetett cserélni a szoba dekorációját.

7. Cserélhető hegyű ceruza

Tényleg mindenkinek volt (akárcsak illatos radírja, de a szerencsésebbek rúzs alakú radírt is kaptak iskolakezdésre). A baj akkor kezdődött, ha az egyik hegy elveszett - onnantól nem lehetett használni, a hegyek ugyanis becsúsztak a toll műanyag testébe.

8. Írásvetítő

Magyarországon élünk, úgyhogy jó néhány iskolában valószínűleg még most is van ilyen.

9. Levelezés

Mármint az órákon, papíron, amely a feladótól több osztálytárson át jutott el a címzettig.

10. A snake

Aki olyan szerencsés volt, hogy már volt mobiltelefonja a 2000-es évek legelején, belevetette magát a snake-be:

Zseniális kétperces teszt: hány dalt ismersz fel a 90-es évekből?

Gondoltátok volna, hogy azok a zenék, amelyeket ma is játszanak a sarki ábécében vagy a strandokon, esetenként már több mint 20 évesek? Aki ezeket a dalokat rögtön felismeri, valószínűleg már túlvan a tizedik-tizenötödik érettségi találkozón. Itt egy teszt, amellyel kideríthetitek, hogy mennyire ismeritek a '90-es évek nagy slágereit.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X