Itt a friss lista: ezekkel a szakmákkal lehet a legkönnyebben állást találni

1

Sokan kérdeztétek, milyen szakmákkal lehet a leggyorsabban elhelyezkedni. A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal oldalán fent van a 2017/2018-as ösztöndíjra jogosító hiány-szakképesítések listája.

Forrás: euroskills

Nem elhanyagolható tényező, hogy az állam komolyan támogatja ezt a képzési formát, hiszen a hiány-szakképesítések körébe tartozó szakképesítésre felkészítő, államilag támogatott nappali, iskolai rendszerű szakképzésben részt vevő tanulók - tanulmányi eredményük alapján - ösztöndíjat kaphatnak. Ez az összeg 10 ezertől egészen 30 ezer forintig terjedhet. Az OKJ-s képzéseken nemcsak az első, de a második szakma megszerzése is ingyenes.

hirdetés
hirdetés
Forrás: Pixabay

 A listán szerepő szakmákkal könnyen állást lehet találni, azok a diákok pedig, akik ebben a tanévben ezek közül választottak, szakképzési ösztöndíjat kaphatnak.

A teljes, országos listát itt nézhetitek meg.

Szakképzésre jelentkeznétek? Mutatjuk, hol tudtok keresgélni az induló képzések között

Ha nem vettek fel egyetemre, de határozott elképzelésed van arról, hogy mit szeretnél csinálni, kapóra jöhet egy szakmát adó képzés elvégzése. Mutatjuk, hogyan kereshettek szakképzéseket. Magyarországon jelenleg a szakképzett munkaerőből van hiány, így sok olyan képzés indul, mely gyorsan szakmát is adhat az ember kezébe.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

na persze a kamionsofőr nincs benne mert az nem szakma mi?csak tudnám hogy miért osztogatnak nekik 5-600 ezres fizetéseket.miért kell nekik 100 ezrekért rendszeresen vizsgázniuk.és legfőképp:miért mennek el kamionosnak olyanok akik az itt leírt úgymond hiányszakmákban is el tudnának helyezkedni a végzettségük alapján?

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X