Friss lista: ezekre az ipari OKJ-s képzésekre jelentkeznek a legtöbben

1

Negyedével nőtt az ipari OKJ-s képzésekre jelentkezők száma 2017-ben – derül ki a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. adataiból. Továbbra is a gépkezelői tanfolyamok a legkeresettebbek, de idén a targoncavezető és emelőgépkezelő mellett a gázcseretelep-kezelő képzés is felkerült a dobogóra.

Forrás: AFP / Jacques Demarthon

A Perfekt Zrt. megvizsgálta, hogy milyen tendenciák figyelhetők meg az ipari OKJ-s képzések területén - írják közleményükben. A kutatásból kiderül, hogy 2017-ben tovább nőtt az érdeklődés az ipari képzések iránt. Így néz ki a legnépszerűbb képzések listája:

hirdetés
hirdetés
 
TOP 5 ipari OKJ-s képzés (2017) Forrás: Perfekt Zrt.
1. Targoncavezető
2. Emelőgépkezelő (kivéve targonca)
3. Gázcseretelep-kezelő
4. Ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő
5.

Nyomástartóedény-gépész

A 2017-es ipari OKJ-s képzések toplistájának legfelső fokán továbbra is a targoncvezetői tanfolyam áll. Idén közel kétszer annyian jelentkeztek rá, mint az ezüstérmes emelőgép kezelő OKJ-ra. A tavalyi toplista bronzérmese a külszíni bányász volt, amely 2016-ban jelent meg először a legnépszerűbb képzések között, de idén már csak a 8. helyet sikerült megszereznie.

Helyette ezúttal új belépőként a gázcseretelep-kezelő képzés tudott fellépni a dobogó harmadik fokára. A negyedik helyre idén is az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő OKJ került, viszont a nyomástartóedény-gépész kiszorította az első ötből a földmunka-, rakodó-, szállítógép kezelő képzést, így utóbbinak 2017-ben csak a 9. hely jutott.

Elmagyarázta az államtitkár, miért nem kap minden tanár fizetésemelést

A tavalyi sztrájktárgyalásokon az a kritika érte a pedagógus-életpályamodellt, hogy nem veszi figyelembe a pluszteljesítmény, ezért tették differenciálhatóvá a béremelést - jelentette ki Palkovics László oktatási államtitkár. "A tavalyi sztrájktárgyalások során az egyik kritika az életpályamodellt érte, mégpedig hogy nem eléggé motiváló, mert nem veszi figyelembe a pluszteljesítményt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

boltbaelemer

Kedves Eduline!

Egy kérdésem lenne: ha elkezdek egy ingyenes OKJ képzést, azt kötelező is befejeznem? (hosszabb képzést néztem ki, és közben lehet külföldre kell majd utaznom)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X