Kellemetlen meglepetés a pedagógusoknak, új egyetemi rangsor - a hét hírei

1

Nyilvánosságra hozták a friss felsőoktatási világrangsort, kiderült, hogy probléma volt a diákigazolványok igénylésével, és egyre többen tiltakoznak Vlagyimir Putyin egyetemi díszpolgári címe ellen - ezek voltak a hét hírei.

Már most biztos: januárban nem fog emelkedni a pedagógusok bére

Hiába kéri hónapok óta a tanárok fizetését meghatározó „vetítési alap” emelését több szakszervezet és a Nemzeti Pedagógus Kar, már most biztos, hogy jövőre sem fog emelkedni az az összeg, amely alapján kiszámítják a pedagógusok bérét. Körülbelül havi 40-70 ezer forintos pluszpénztől esnek el ezzel a pedagógusok. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

hirdetés
hirdetés

Hét magyar egyetem került fel a THE világrangsorára

A 401-500. helyen végzett, ezzel javított korábbi helyezésén (501-600.) a Semmelweis Egyetem a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) most publikált világrangsorában. A listán összesen 1102 egyetem szerepel, köztük hét magyar egyetem. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Forrás: Fülöp Máté

Az érettségiről is száműzné a gender-elméletet a kormány

A társadalomismereti érettségi követelményeiből is kivenné a gender-elméletet a kormány, legalábbis ez derül ki abból a rendelettervezetből, amelyet a kormányzati oldalon tettek közzé. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Egyre többen tiltakoznak Putyin díszpolgári címe ellen

Az Oktatói Hálózat és a Debreceni Egyetem több tanszéke is tiltakozik az intézmény szenátusának döntése ellen, amely alapján Vlagyimir Putyin egyetemi díszpolgári címet kap. Vajda Mihály filozófus emiatt lemondott professor emeritus címéről, Facebook-oldalán azt közölte, semmilyen kapcsolatot nem szeretne fenntartani egy olyan egyetemmel, melynek Vlagyimir Putyin a díszpolgára. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Gond volt a diákigazolványok igénylésével

Több iskolatitkár és szülő jelezte az elmúlt napokban, hogy gond van a diákigazolványok igénylésével. Az elsős diákok a diákigazolvány igénylésével egyidejűleg az iskolában kérhetnek igazolást, azzal vásárolhatnak budapesti diákbérletet. A teljes cikket itt olvashatjátok el. Pénteken az Oktatási Hivatal jelezte: helyreállt a rend.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Milyen kár, hogy ezekben a dolgokban nem ti döntötök!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X