Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Palkovics tagadja, hogy csökkenteni akarnák a gimnazisták számát

"Hallottam a háttéranyagról, de nem láttam, kismillió ilyen tanulmány készül, az újságok meg mindenfélét írnak" - mondta az államtitkár az atv.hu-nak.

Forrás: MTI / Mohai Balázs

Hétvégén írta meg a Magyar Nemzet, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumban készült egy háttéranyag, melyben felvetik a gimnáziumi tanulók létszámának csökkentését.

hirdetés
hirdetés

Palkovics László tegnap tagadta, hogy ebből a tanulmányból dolgozna a kormány. "Nem tervezünk semmilyen változtatást a gimnáziumok esetében" - mondta.

Arra, hogy Parragh László iparkamarai elnök hibának nevezte, hogy a polgármesterek nem mernek gimnáziumokat bezáratni, az államtitkár azt mondta, "az iskolákat nem szabad a választási kampány részévé tenni".

Palkovics amellett továbbra is kiáll, hogy 2019-től az új nemzeti alaptanterv bevezetésével együtt kötelezővé tennék a középiskolai felvételit. Szerinte azonban erre nem azért van szükség, hogy csökkentsék a gimnazisták számát, csak annyit szeretnének, hogy a középiskolai felvételiken sztendert követelmények legyenek.
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X