Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt a vége: nem lesz tartós tankönyv a 3-4. évfolyamon sem

Sokaknak nem tetszett a kormány ötlete, most úgy tűnik, nem is tudták kivitelezni.

Forrás: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Már idén szeptembertől eltörölhetik a harmadik-negyedik osztályosok számára kötelező tartós tankönyveket is, vagyis végleg megbukik a kormányzat által 2013 óta erőltetett koncepció az alsó tagozaton - írja a Magyar Nemzet.

hirdetés
hirdetés

A lap ezt onnan szűrte le, hogy egy költségvetési módosító javaslatban az áll, hogy a harmadik-negyedik évfolyamon is jár októbertől a 9 ezer forintos támogatás diákonként, ami eddig csak akkor járt volna, ha létszámnövekedés miatt nem áll rendelkezésre a tartós tankönyv.

A kormány a tartós tankönyveket korábban takarékossági okokkal magyarázta még 2013-ban. Idénre már kikeült a törvény hatálya alól az első két évfolyam, amit életkori sajátosságokkal, és az első tankönyvekhez való érzelmi viszonyulással magyarázott az Emmi.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X